El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Art

El Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet dedica una exposició a Pepe Espaliú

La mostra aborda la producció de l'artista en tres moments clau de la història recent del nostre país

Últim Sopar (1970). Col·lecció Centre d’Art Pepe Espaliú, Còrdova. 

Últim Sopar (1970). Col·lecció Centre d’Art Pepe Espaliú, Còrdova.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre d'Art Tecla de l’Hospitalet del Llobregat inaugura avui una exposició dedicada a Pepe Espaliú, un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta i noranta del segle passat. La mostra, titulada "Pepe Espaliú. Tres temps. Barcelona / Hospitalet: 1975-1988-1993” aborda la producció del pintor, escultor i dibuixant en tres moments clau de la història recent del nostre país.

Pepe Espaliú (Còrdova, 1955-Madrid, 1993) va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. La seva trajectòria s'inicia a mitjans dels setanta a Barcelona, coincidint amb la formació i el desenvolupament de l'art conceptual a Catalunya.

L'obra d'Espaliú adquireix una gran importància pocs anys després arran del seu pas per la revista Figura a través de la qual es vincula amb el grup d'artistes relacionats amb la galeria La Màquina Espanyola.

La màscara, la identitat, la construcció de la imatge i el cos, el contacte i la mirada de l'altre o l'ocultació i el desig seran alguns dels temes recurrents sobre els quals treballarà aquest artista. També se'l valora per fer profundes conceptualitzacions de la vivència de la sida, malaltia que va patir, i amb la qual va dialogar amb valentia en el pla artístic.

L'exposició

Notícies relacionades

L'exposició al Centre d'Art Tecla Sala, que coincideix amb el 25è aniversari de la mort de l'artista, i que compta amb el suport de la col·lecció del Centre d'Art Pepe Espaliú de Còrdova, es planteja com un recorregut per context artístic de Barcelona en tres temps: 1975 -amb la primera exposició d'Espaliú a Barcelona i el 1976 a l'Hospitalet- és l'auge de l'art conceptual; 1988 representa la postmodernitat, i 1993 l'any de l'última exposició. Tres èpoques, tres contextos, tres moments d'un artista i dues ciutats.

Més notícies a l'Hospitalet

Temes:

Exposicions Art