El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Inversions en sanitat

Marín reclama a la Generalitat les millores del CAP Rambla de la Marina i l'Hospital de Bellvitge

L'alcaldessa de l'Hospitalet reitera que té la voluntat d'impulsar un gran pacte ciutadà en defensa d'una sanitat pública de qualitat

1
Es llegeix en minuts

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat dues resolucions en què s'insta la Generalitat a iniciar les obres del centre de rehabilitació a l'edifici del CAP Rambla de la Marina i les obres de millora del Servei d'Urgències l'Hospital de Bellvitge.

Les obres han de convertir el CAP Rambla de la Marina en un centre de rehabilitació de referència a la ciutat, una reivindicació dels veïns del barri, que van ocupar l'equipament durant set mesos quan la Generalitat va anunciar que tenia la intenció tancar-lo. En els pressupostos del 2015, la Generalitat va assignar una partida a les obres, que encara no tenen data d'inici.

En aquesta línia, l'alcaldessa Núria Marín ha reiterat que té la voluntat d'impulsar en aquest mandat tres grans pactes polítics i ciutadans, "el primer dels quals serà per a una sanitat pública de qualitat".

Per arribar a aquest pacte, l'alcaldessa iniciarà contactes amb els grups polítics, les associacions de professionals i les entitats de la ciutat. Marín ha demanat a la Generalitat que compleixi els seus compromisos i que "no s'oblidi de la seva responsabilitat per garantir el que és de justícia: tenir una sanitat digna".

L'alcaldessa ha recordat que queden pendents altres inversions a la ciutat en l'àmbit de la sanitat "com la construcció dels nous CAP Gornal, Santa Eulàlia i Sant Josep, i la posada en marxa del CAP Florida II --ja construït, però que la Generalitat no ha dotat encara de personal per posar-lo en marxa--".

Pel que fa a l'Hospital de Bellvitge, Núria Marín ha defensat que és necessari que la Generalitat destini els recursos que calguin per prestar serveis de qualitat i ha exposat que és un dels centres sanitaris de referència a Catalunya que, com la resta, "manté la qualitat assistencial gràcies a l'esforç del col·lectiu dels professionals".

Notícies relacionades

La resolució aprovada per la Comissió de Salut del Parlament demana que es doti amb el material i el personal necessari el servei d'urgències i que es reobrin els serveis de l'hospital que actualment estan tancats.

Més notícies de l’Hospitalet