El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

L'Hospitalet redreçarà l'Auditori Barradas durant les vacances i la tardor

La programació musical no tornarà fins al gener de 2013

1
Es llegeix en minuts
J.S. / L'Hospitalet de Llobregat

Les vacances, tradicionalment, són un temps bo per redreçar espais que durant el curs tenen un ús intensiu de forma que puguin tornar a oferir el millor servei. Aquest estiu, a l'Hospitalet, le toca el torn a l'Auditori Barradas, que en realitatja no tornaràa obrir les portes fins al 2013 amb motiu de les obres de remodelació que s'estan portant a terme a l'interior. En concret, es tracta d'operacions de condicionament de l'espai, climatització i en general de millora de les instal·lacions. El tancament, per tant, endarrerirà l'inici de la temporada musical fins a principis del 2013.

Notícies relacionades

El Centre Cultural i Auditori Barradas, és un equipament municipal situat al centre vital de l'Hospitalet que volia convertir-se -i ho ha aconseguit- en un espai de referència de l'activitat cultural de la ciutat. Les activitats que es porten a terme a l'Auditori es dirigeixen al conjunt de la ciutadania i, entre elles, destaquen laprogramació estable de música-petit format- i lesexposicions artístiquesaixí com les aules d'estudi obertes de dilluns a divendres i conferències, debats i activitats culturals diverses dirigides al conjunt de la ciutat. Segons dades consultables a la web de l'Ajuntament referents a l'any 2010, es van portar a terme al seu interior gairebé 60 concerts, amb un total de 5.233 assistents, cosa que dóna fe de l'ús intensiu que es fa d'aquest equipament municipal.

EN HOMENATGE A RAFAEL BARRADAS

Elequipament porta el nom de l'artista uruguaiàRafael Barradas, una de les figures més destacades de l'avantguardisme de principis del segle XX, que va viure en un període curt a l'Hospitalet però suficient per deixar-hi empremta. En reconeixement als seus plantejaments artístics i a la seva tasca com a pintor, il·lustrador i escenògraf, l'Ajuntament va decidir batejar el seu principal equipament cultural amb el seu nom.