Joves talents al Graner i la Caldera

Eulàlia Berguedà estrena 'Gold dust rush' i Alberto Velasco, 'Dance to death'

fcasals34819780 icult grec 2016 gold dust rush160726161420

fcasals34819780 icult grec 2016 gold dust rush160726161420

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El festival Grec ofereix aquesta setmana dos atractius muntatges de dansa de joves creadors. L’eterna batalla entre la foscor i la llum cobra una nova dimensió a Gold dust rush, coreografia de dansa contemporània d’Eulàlia Berguedà Serra. D’un altre estil però també molt sorprenent és Dance to death, una proposta d’Alberto Velasco, excol·laborador de Marta Carrasco.

Notícies relacionades

Gold dust rush va guanyar la primera edició del premi de dansa de l’Institut del Teatre i s’estrena avui al Graner Centre de Creació, on recalarà fins divendres. Un deliri oníric servit com un còctel d’imatges al·legòriques del desig, la carn, la innocència o la perversió. Així és la primera aposta escènica de Berguedà, que també balla a l’obra amb Joaquín Collado, Marina Fullana i Raquel Klein. Aloma Ruiz (violins i sintetitzadors) posa la música en directe. Es tracta, sens dubte, d’una proposta atrevida i catàrtica que no deixarà indiferent. «És una coreografia suggerent, explosiva, enèrgica i vibrant», assenyala la seva creadora.

PERSONATGES PERDEDORS / Dance to death s’inspira en la novel·la ¿Oi que maten als cavalls?, d’Horace McCoy, i que va donar origen al film Danseu, danseu, maleïts, i es podrà veure des de demà i fins dissabte a la Caldera. Velasco utilitza la idea de les competicions de ball dels EUA durant la gran depressió per presentar personatges perdedors. «La nostra versió parla del món dels actors, professió amb un índex d’atur del 90% on la gent ha de demostrar el que val constantment». Quinze intèrprets escollits per ell interpreten les parelles de ball. Al final el públic s’haurà de mullar i escollir un guanyador. «Els que ho encertin es podran quedar al teatre, els que perdin hauran de sortir de la sala i seguir l’obra en una de contígua, on es projectarà en una pantalla». El creador ha tret partit de ser als antics Renoir-les Corts, llar de la nova Caldera.

Temes:

Grec Dansa