Fiscalia demana més de 22 anys de presó

L’acusat de prostituir una menor en una discoteca de Granollers declara a l’Audiència de Barcelona

L’acusat de prostituir una menor en una discoteca de Granollers declara a l’Audiència de Barcelona
3
Es llegeix en minuts
ACN

L’home acusat d’abusar d’una menor i haver-la prostituït quan regentava una discoteca de Granollers ha negat haver mantingut relacions sexuals, haver-li ofert drogues a canvi de sexe i haver demanat que en tingués amb altres homes durant el judici a l’Audiència de Barcelona.

La víctima, que va declarar a distància i amb la veu distorsionada com a mesura de protecció, va afirmar que sí que va tenir sexe amb l’acusat i amb un altre treballador de la discoteca i que li van oferir drogues i diners. També ha assenyalat que l’acusat sabia que era menor i que estava en un centre d’acollida i que per això «se’n va aprofitar».

Les treballadores del centre han recordat l’impacte «demolidor» que van causar aquells fets en la jove.

Està previst que el judici finalitzi aquest dimarts amb els informes finals després que, en la sessió d’aquest dilluns, la fiscal i l’advocada de l’acusació particular han avançat que mantindran la petició de penes per uns delictes que s’haurien comès entre el 2016 i el 2017.

La fiscalia demana 22,5 anys de presó pels delictes de prostitució d’una menor especialment vulnerable, d’abús sexual continuat amb accés carnal per via vaginal i contra la salut pública, a més d’un delicte de corrupció de menors de 16 anys, en aquest cas per haver ofert diners a una altra noia, de 15 anys, a canvi de relacions sexuals –que no van arribar a mantenir-se–. L’acusació particular demana 28 anys de presó pels delictes de prostitució de menor, abús sexual i contra la salut pública.

En la declaració, la víctima, que tenia llavors 16 anys, ha explicat que l’acusat li va oferir diners i drogues, com alcohol, cocaïna i marihuana, a canvi de sexe i ha afirmat que va tenir relacions amb ell i el xòfer de la discoteca en tres o quatre ocasions. La jove també va relatar que li van oferir tenir sexe amb altres homes per «fer negoci». La víctima ha dit que l’acusat sabia que vivia en un centre de menors i creu que per això se’n va aprofitar.

En aquest sentit, la fiscal assenyala en el seu relat que l’acusat va prometre a la noia diners i drogues si mantenia relacions sexuals amb ell i altres homes, sabent que era menor i «aprofitant» la seva «labilitat» i addicció a l’alcohol.

Per la seva banda, l’acusat va assegurar que «mai» va tenir relacions sexuals amb la noia ni tampoc li va demanar que en tingués amb altres homes a canvi de drogues i diners i va afirmar que ell anava a la discoteca de manera puntual, ja que qui s’encarregava de la gestió del local era la seva parella.

També va indicar que la cocaïna que van trobar en el registre al local era d’una clienta i que és «impossible» que entressin armes a la discoteca, tot i que van trobar una pistola d’aire comprimit i un cartutx de munició. L’acusat ha assenyalat que el número de telèfon que li atribueixen, en el qual en una conversa li reclamen uns diners promesos i ell ofereix una copa, no és seu, sinó que el gestionaven diversos treballadors del local.

Un «enfonsament» psicològic i emocional

La víctima va recordar que va necessitar atenció psicològica i psiquiàtrica, pel que va patir en aquells mesos i que fins i tot va intentar suïcidar-se. Les treballadores del centre d’acollida també van parlar del canvi que va patir la menor, amb un comportament cada vegada «més perjudicial per a ella» que no entenien.

L’educadora social que era el seu referent ha descrit una «espècie d’enfonsament» psicològic i emocional i ha explicat que les fugues del centre eren cada vegada més freqüents i opaques en aquella època. Les professionals del centre han parlat dels intents d’autolesions.

Aquest canvi tan agreujat va començar uns mesos abans que expliqués els fets a una de les educadores i han destacat que li va costar arribar a aquell moment perquè se sentia molt avergonyida.

Notícies relacionades

La responsable del centre ha destacat que va voler preparar les noies psicològicament per afrontar els fets perquè no se sentissin revictimitzades i ha recordat que els menors que viuen en aquests centres ja venen d’històries molt complexes, en molts casos marcades per la violència. També ha expressat que tots han tingut «por» en aquest procés, sobretot les noies. En el judici també han declarat com a testimonis altres noies que acudien a la discoteca i que coneixien la víctima.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers