Urbanisme sostenible

La nova plaça de Can Bassa opta per un espai més polivalent, verd i sostenible

L’espai compta amb un enllumenat led que redueix la contaminació lluminosa de l’espai, a més de ser un espai totalment accessible

La nova plaça de Can Bassa opta per un espai més polivalent, verd i sostenible

Ayuntamiento de Granollers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de cinc mesos de treball, les obres de reforma de la plaça de Can Bassa han finalitzat. El procés ha consistit en una remodelació integral de l’espai que ha permès substituir els elements envellits i crear un nou espai acollidor, polivalent i més naturalitzat. Dimarts passat es va fer una visita a la plaça, amb membres de l’associació de veïns, l’alcaldessa, Alba Barnusell; regidors i tècnics de l’ajuntament, a més de treballadors de l’empresa constructora.

El nou espai s’ha plantejat en tres corones circulars, cadascuna pensada per relacionar-se de manera diferent amb l’entorn. La corona exterior, com a zona de circulació i accés a la plaça; la del mig, amb vegetació, per aïllar l’espai central de l’exterior; i per acabar, la corona interior, com un gran espai diàfan per acollir diversitat d’activitats i usos.

La plaça compta amb una nova font i una àrea de jocs amb tobogan i activitats diverses per a nens de 2 a 12 anys. A més, s’hi han instal·lat bancs i cadires fetes amb materials reciclats. La plaça s’ha reformat fent-la totalment accessible, amb itineraris lliures d’elements i amb espais d’estada i encaminament als perímetres per facilitar l’orientació de les persones invidents.

Les reformes han tingut en compte la sostenibilitat i la funcionalitat sense deixar de banda l’accessibilitat

Des de l’ajuntament asseguren que la plaça s’ha fet seguint criteris de sostenibilitat: s’ha augmentat la vegetació amb la renovació de la zona arbustiva i la plantació de nous arbres de copa major, per incrementar els espais amb ombra. També han apostat per naturalitzar l’espai amb paviments permeables de diferents colors, per aprofitar les aigües pluvials. En termes lluminosos, s’ha instal·lat un enllumenat amb tecnologia led, per arribar a un nivell òptim de llum i reduir la contaminació lluminosa de l’entorn.

Notícies relacionades

L’escultura ‘La finestra’, de Mercè Iglesias, s’ha canviat de lloc i s’ha instal·lat en un dels parterres enjardinats nous. Una obra d’art, obsequi de l’escultora, per la seva estima al barri de Can Bassa, des que el 1998 va fer la seva primera exposició individual al Centre Cívic Can Bassa dins del projecte Incívics, de suport a l’art jove.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers

Temes:

Granollers