Violència de Gènere

Vint-i-sis anys de presó per a l’home que va matar la seva dona a Granollers i la va llançar al riu Congost

Durant el judici l’individu va negar els fets i va apuntar cap a altres sospitosos

Vint-i-sis anys de presó per a l’home que va matar la seva dona a Granollers i la va llançar al riu Congost

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència Provincial de Barcelona ha imposat una pena de 24 anys de presó per assassinat amb traïdoria i una altra de 2 per maltractament habitual en l’àmbit de la violència de gènere per a l’home jutjat a finals de setembre per matar la dona a Granollers el 2018 i amagar-la al riu Congost.

El judici es va celebrar amb jurat popular, que a principis d’octubre considerava l’individu culpable d’assassinat per unanimitat.

Se li prohibeix parlar i acostar-se al seu fill

A aquest delicte, el tribunal té en compte als agreujants de parentiu i de discriminació per raó de gènere. Així mateix li prohibeix acostar-se i comunicar-se amb el fill, la mare i els germans de la víctima a una distància d’1 quilòmetre per un termini superior en 10 anys a la pena de presó.

En el cas del delicte de maltractament habitual en l’àmbit de la violència de gènere, el tribunal també estableix prohibició de comunicar-se i acostar-se a menys d’1 quilòmetre a les quatre persones, en aquest cas per un termini superior en 4 anys a la pena de presó.

L’home es mantindrà en llibertat vigilada durant 5 anys després del compliment de la pena privativa de llibertat.

A més haurà d’indemnitzar el fill, menor d’edat, amb 300.000 euros, la mare de la víctima amb 120.000 euros més 3.850 en concepte de despeses funeràries i cadascun dels dos germans amb 50.000 euros.

Durant el judici, ocorregut el 27 de setembre, l’home va negar els fets i va assegurar que ell mai havia agredit la víctima, mentre afirmava que l’exparella de la dona l’havia amenaçat més d’un cop. També va dir que la dona era narcotraficant.

Tant el jurat popular com el tribunal han fet seu el relat de la Fiscalia, segons el qual la nit del dilluns 16 al dimarts 17 de juliol del 2018 l’acusat estava junt amb la seva dona a l’habitació en la qual convivien.

Van discutir i l’acusat va marxar del pis. Al cap d’una estona també ho va fer la dona. Van parlar diverses vegades per telèfon i a les 2 de la matinada es van reunir en algun lloc pròxim al passeig fluvial de Granollers.

Allà, l’home va matar la dona i va amagar el cos en un col·lector pròxim a la vora del riu Congost.

La víctima va ser trobada amb el cap separat del cos

Notícies relacionades

La dona, de 25 anys i origen bolivià, estava embarassada de dos mesos, i va ser localitzada prop de dos mesos després, el 9 de setembre, en avançat estat de descomposició i amb el cap separat i en una bossa de plàstic.

L’home va ser arrestat gairebé un any després, a principis de juliol del 2019.

Temes:

Assassinats