Goya 2024

‘20.000 especies de abejas’ i ‘La sociedad de la nieve’ lideren les nominacions dels Goya

‘20.000 especies de abejas’ i ‘La sociedad de la nieve’ lideren les nominacions dels Goya
1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

‘20.000 especies de abejas’, d’Estíbaliz Urresola, amb 15 nominacions, i ‘La sociedad de la nieve’, de Juan Antonio Bayona, amb 13, són les favorites per a la 38a edició dels premis Goya, que se celebraran a Valladolid el 10 de febrer.

Les nominades a millor pel·lícula són ‘20.000 especies de abejas’, ‘Cerrar los ojos’, ‘La sociedad de la nieve’, ‘Saben aquell’ i ‘Un amor’. Les nominacions a millor direcció novell s’han repartit entre Estíbaliz Urresola Solaguren (‘20.000 especies de abejas’), Itsaso Arana (‘Las chicas están bien’), Álvaro Gago (‘Matria’), Alejandro Marín (‘Te estoy amando locamente’) i Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez (‘Upon entry’).

Notícies relacionades

La pel·lícula espanyola ‘20.000 especies de abejas’, d’Estíbaliz Urresola Solaguren, va optar a l’Os d’Or en la 73a edició de la Berlinale. El film aborda la història de la Lucía, una nena transsexual que els seus companys continuen anomenant pel seu antic nom: Aitor. Amb ganes d’escapar d’aquest ambient, només desitja l’arribada de l’estiu per deixar enrere l’infern que pateix a l’escola. El film està produït per Valérie Delpierre (darrere de ‘Las niñas’ i ‘La maternal’), que va decidir apostar pel projecte perquè li semblava atractiva «una història amb moltes capes en forma de rusc familiar».

‘La sociedad de la nieve’, de Juan Antonio Bayona, és la candidata d’Espanya als Oscars.  Després de diverses produccions en el mercat nord-americà, Bayona volia tornar amb un gran projecte al cine espanyol. La història dels membres de l’equip uruguaià de rugbi que van sobreviure com van poder a la nevada serralada andina després que el Boeing 571 en el qual viatjaven tingués un accident, l’octubre de 1972, li ha servit per a aquest retorn. El film, que va clausurar la passada Mostra de Venècia, ofereix una visió diferent de la de ‘¡Viuen!’, atenta als que van sobreviure i els que van morir, ja que es basa en el llibre sobre el tema de Pablo Vierci.

Temes:

Cine