Miguel Bosé revela el motiu real pel qual va perdre la veu

L’artista torna a Espanya per participar en l’estrena del biopic ‘Bosé’, a Telecinco, dilluns

Miguel Bosé revela el motiu real pel qual va perdre la veu

Mediaset

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cantant Miguel Bosé ha tornat a Espanya per l’estrena del biopic ‘Bosé’, a Telecinco, dilluns. I ha sigut a l’espai de Carlos Sobera ‘El musical de mi vida’, on l’artista ha explicat com va arribar a «la tortura» de quedar-se sense veu. El procés va començar el 2019.

Entre altres qüestions, el cantant va ser preguntat sobre els seus problemes de salut i, concretament, sobre l’afonia que té des de fa alguns anys. Miguel Bosé es va quedar sense veu fa vuit anys i aquest problema no va passar desapercebut. No només perquè ha hagut de deixar de costat la música, sinó que la seva afonia ha servit de manera recurrent per fer paròdies del cantant.

Fins ara, es creia que l’arrel del problema amb la veu de Miguel Bosé era emocional. Així ho va explicar el cantant a l’entrevista que li va fer el 2021 Jordi Évole al seu programa ‘Lo de Évole’. En aquella trobada, que va tenir lloc a Mèxic i que va transcendir fonamentalment per les polèmiques declaracions entorn del coronavirus (Bosé considera que hi havia una conspiració mundial que estava utilitzant el virus per dominar la població), l’autor d’‘Amante bandido’ va dir que l’origen del seu problema amb la veu era emocional.

Llavors, Bosé va dir que el problema d’afonia que té «va i ve» i que tenia a veure amb la separació de la seva última parella coneguda, amb qui va estar unit 26 anys i va tenir quatre fills, Nacho Palau.

Durant la seva polèmica entrevista amb Jordi Évole al programa Lo de Évole, el periodista li va preguntar pels problemes que han minvat la seva capacitat vocal durant els últims anys i per si aquestes circumstàncies li impedeixen poder fer un concert. «Quan la meva relació de parella va començar a anar malament, quan l’amor no existeix, quan tot s’esfondra, en el meu cas per discreció, per responsabilitat, per educació també, aguantes. I esclata. Esclata malament i comencen els problemes seriosos: un d’aquests va ser la veu», responia a Évole.

Aquest problema l’havia apartat de la música, tant dels estudis de gravació com dels escenaris. En aquella entrevista va dir que estava treballant i que pensava tornar a la música a finals d’aquell mateix any (2021), una cosa que no va arribar a concretar-se.

PERDRE LA VEU, UN MALSON PER A MIGUEL BOSÉ

En una entrevista posterior amb Pablo Motos per a ‘El hormiguero’, Bosé va explicar el suplici que va suposar per a ell perdre la veu i com de difícil ha sigut trobar l’arrel real del problema. «M’havien dit que era emocional, que era de pulmó, que era reflux, ho vaig provar tot i vaig viatjar per tot el món visitant els millors metges de Milà, Londres, Madrid, Mèxic, Nova York... Vuit anys viatjant amb una misèria a l’ànima tremenda perquè havia perdut l’eina», va lamentar.

Afortunadament, Bosé comença a veure la llum al final del túnel: l’afonia sembla ser una barreja entre l’emocional i l’accident que va tenir, tot i que ha trobat el tractament que possiblement el portarà a recuperar-la per complet. L’artista està sotmetent-se a un dur entrenament diari, en el qual està enfortint l’esquena, i després se sotmet a sessions amb un foniatra.

Notícies relacionades

Bosé està content. «Per fi torna l’activitat. Tinc la intenció de tornar a gravar i a cantar. La foniatra em diu que aquests anys m’he ‘empassat’ la veu i que he de posar-la al meu lloc per tornar a les meves plenes facultats», va assegurar, i va establir el termini d’un any aproximadament per recuperar-se per complet.

I anuncia que «l’any que ve, al setembre, arrenco gira».