Polèmica pels nans políticament correctes de la pel·lícula de ‘Blancaneu’
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Disney continua el seu projecte de convertir en pel·lícules d’imatge real alguns dels seus famosos films d’animació. Ho ha fet amb clàssics com ‘La Ventafocs’, ‘La Bella i la Bèstia’ i ‘La Sireneta’, que des del principi va estar embolicada en la polèmica per l’elecció d’una actriu negra per al personatge principal. La història sembla que es torna a repetir amb el seu últim ‘remake’, ‘Blancaneu’, que critiquen per mirar de ser massa políticament correcte per unes imatges filtrades del seu rodatge, en el qual, dels set nans, només un dels actors té aquesta característica.

Si fa uns mesos van acusar la companyia de «carregar-se els clàssics» per haver escollit l’actriu llatina Rachel Zegler (‘West side story’) per al personatge de la càndida princesa Blancaneu, seguint la línia que ja va obrir amb Halle Bailey i ’La Sireneta’ de reivindicar la necessitat de tenir intèrprets racialitzats en papers de pes, poc després va ser l’actor Peter Dinklage (el sarcàstic Tyrion Lannister de ‘Joc de trons’) qui va afirmar que «no tenia sentit» portar a la pantalla aquesta «història retrògrada sobre set nans que viuen junts en una cova».

Sense nans i amb «criatures màgiques»

Ara, la polèmica ha esquitxat de nou la pel·lícula per la filtració d’unes fotos a càrrec del diari britànic ‘Daily Mail’, suposadament del rodatge a Bedfordshire (Regne Unit), on dels set acompanyants de la princesa només un és un actor nan. De fet, Disney ja havia avisat prèviament que substituiria els nans de la història per «criatures màgiques» per «evitar reforçar els estereotips».

Però les burles en les xarxes no es van fer esperar. ¿Així que una persona petita interpretant un nan és més ‘políticament correcte’? Així que sis personetes no van aconseguir la feina, ¿i això és més ‘sensible’?, va dir a Twitter Tomi Lahren, de la cadena conservadora Fox News.

Notícies relacionades

Disney es va afanyar a aclarir que les imatges no eren «oficials» i que es tractava de «dobles». Però la controvèrsia ja està novament servida, així com el debat en les xarxes sobre la inclusió en sèries i pel·lícules.

Dirigit per Marc Webb, el ‘remake’ de ‘Blancaneu’ també inclou Gal Gadot, que interpreta la madrastra de la Blancaneu, i Andrew Burnap, com el príncep. L’estrena estava prevista per al març del 2024, tot i que probablement la vaga d’actors i guionistes de Hollywood trastoqui els plans inicials.