‘Royal’ en conflictes

El príncep Enric podria ser deportat dels EUA si va mentir per aconseguir el visat

La fundació conservadora Heritage exigeix saber si el duc de Sussex no va dir la veritat al sol·licitar el document, després de confessar en les seves memòries i en diverses entrevistes que havia consumit tota mena de substàncies

  • ‘En la sombra’ | Totes les revelacions de les memòries del príncep Enric

  • El príncep Enric torna a la tele per airejar (amb pagament) més traumes

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No només n’ha donat pèls i senyals en les seves voluminoses i explosives memòries, ‘En la sombra’ sinó que el príncep Enric ha continuat aportant detalls sobre el seu passat amb les drogues en diverses entrevistes i platós de televisió. L’última, a principis d’aquest mes, assegut al divan del polèmic metge Gabor Maté, que està perseguit al Canadà per utilitzar drogues psicodèliques amb els seus pacients, va dir: «Vaig començar a consumir drogues de manera recreativa i vaig descobrir com de bones eren per a mi». Aquest tipus de declaracions han causat irritació entre els activistes antidroga al Regne Unit. I ara, a més, una altra associació està mirant amb lupa si el fill petit del rei Carles III va mentir per obtenir el seu visat, la qual cosa seria causa per a la seva deportació.

Fundació conservadora

L’Heritage Foundation, una fundació conservadora dels Estats Units, amb seu a Washington D. C., vol que les autoritats nord-americanes facin pública la sol·licitud de visa del duc de Sussex per determinar si se li va demanar que revelés algun ús de drogues. En les seves memòries, el ‘royal’ descriu amb tots els ets i uts la seva experiència amb diverses substàncies. Diu haver provat la cocaïna, el cànnabis i els fongs al·lucinògens. Explica que el seu primer contacte amb la coca va ser un cap de setmana als 17 anys, tot i que més tard va repetir diverses vegades.

També admet haver pres drogues al·lucinògenes en un esdeveniment amb famosos a Califòrnia i haver fumat cànnabis després de la seva primera cita amb Meghan Markle. Fins i tot no es posa vermell a l’explicar que després de provar els fongs al·lucinògens va acabar conversant amb mobles. «No era gaire divertit, no em feia sentir feliç, però em feia sentir diferent», escriu.

Mike Howell, director del Projecte de Supervisió de la fundació, ha explicat al ‘Daily Mail’: «Aquesta sol·licitud és d’interès públic en vista de la possible revocació de la visa del príncep Enric per l’ús de substàncies il·lícites, sobre si se li va preguntar per aquest assumpte i si se’l va investigar degudament abans d’entrar als EUA».

Possible deportació

Notícies relacionades

Aquest tipus d’informació sobre drogues i narcòtics es pregunta en el qüestionari per obtenir el certificat. El Departament d’Immigració dels EUA té una de les penes més dures per mentir en aquesta sol·licitud. Tant que si algú és agafat incorrent en falsedat es preveu la possible deportació i se li impedeix sol·licitar la ciutadania.

El príncep resideix als EUA des del 2020, després que ell i la seva dona, Meghan Markle, decidissin abandonar els seus deures com a membres de la família reial britànica. Després d’una breu etapa al Canadà, els ducs de Sussex es van mudar a una mansió a Montecito (Califòrnia), on viuen amb els seus dos fills, Archie Harrison (3) i Lili Diana (1), i allí desenvolupen la seva carrera professional (enfocada sobretot als mitjans de comunicació, sèries, documentals, llibres..., i a través de la seva fundació solidària).