Monarquia britànica

El príncep Enric i Meghan, convidats oficialment a la coronació de Carles III

La parella ha rebut recentment un correu electrònic amb la invitació, segons un portaveu dels ducs de Sussex citat per ‘The Sunday Times’

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El príncep Enric i la seva dona, Meghan Markle, han sigut convidats a la coronació del rei Carles III, segons ha informat aquest diumenge ‘The Sunday Times’. Però la parella, que viu als Estats Units des del 2020, encara no ha comunicat si hi assistirà.

Segons un portaveu d’Enric i de Meghan citat pel diari britànic, el fill del monarca «va rebre recentment un correu electrònic de l’oficina de sa majestat sobre la coronació» de Carles III, de 74 anys, que se celebrarà el 6 de maig. «De moment, no comunicarem la decisió immediata sobre la presència del duc i la duquessa», ha precisat el portaveu.

La tornada dels ducs de Sussex al Regne Unit per assistir a la coronació fa córrer rius de tinta a la premsa britànica, sobretot després dels desacords de la parella contra la família reial.

Després del documental difós a Netflix al desembre, Enric, de 38 anys, va publicar a principis de gener el seu controvertit llibre de memòries ‘En la sombra’ (‘Spare’, en anglès), en el qual narra una adolescència marcada per la droga i l’alcohol i detalla el deteriorament de la seva relació amb el seu pare, el rei Carles III, i amb el seu germà Guillem.

Noves crítiques

Aquest dissabte, en una llarga conversa amb un especialista sobre trauma difosa en directe a internet, el duc de Sussex va tornar a criticar la seva família. Enric va explicar que, a l’haver crescut en una «família trencada», ara intenta criar els seus fills, Archie i Lilibet, d’una manera amb què no els transmeti els seus «traumes».

Notícies relacionades

«Durant tota la meva vida, la meva joventut, m’he sentit lleugerament diferent de la resta de la meva família», va afirmar al doctor Gabor Mate. «Em sentia estrany» en aquell entorn «i sé que la meva mare sentia el mateix», va dir amb referència a la princesa Diana.

Segons ell, la seva dona Meghan, «un ésser excepcional» que venia d’«un món diferent», «el va salvar» i el va «ajudar a sortir endavant».