Per baixar de pes

Lisa Marie Presley va consumir opioides i fàrmacs dies previs als Globus d’Or

Lisa Marie Presley va consumir opioides i fàrmacs dies previs als Globus d’Or
5
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Lisa Marie Presley, que va morir el 9 de gener d’una aturada cardíaca, estava mirant de perdre pes per assistir a la gala dels Globus d’Or i celebrar el triomf al costat de la seva mare i Austin Butler, el protagonista d’‘Elvis’, que es va emportar el premi a la millor interpretació d’un actor en una pel·lícula.

«Va tornar a prendre opioides i medicaments per baixar de pes en les setmanes prèvies als Globus d’Or en un intent per lluir al millor possible per celebrar la pel·lícula d’‘Elvis’», han assenyalat fonts pròximes a la família a ‘TMZ’. A més, han reconegut que la filla d’Elvis Presley es va sotmetre a una cirurgia plàstica dos mesos abans de l’entrega de premis i «va baixar exageradament de pes després de seguir una estricta dieta».

Segons confirmen les mateixes fonts, «en la cerimònia dels Globus d’Or, pocs dies abans de la seva mort sobtada per una aturada cardíaca a la seva casa de Califòrnia, es va veure Lisa Marie, de 54 anys, balbotejant i arrossegant els peus a l’alfombra vermella». «Parlava lentament i repetia les paraules mentre parlava amb l’actor Austin Butler sobre les tempestes i inundacions al sud de Califòrnia», detallen.

De fet, la cantant havia lluitat anteriorment contra una addicció als opioides després que els hi van receptar a curt termini durant la recuperació del naixement de les seves filles bessones, Harper Vivienne i Finley, el 2008. Tanmateix, el 2013 continuava consumint cocaïna i va entrar en rehabilitació almenys cinc vegades», segons informa aquest portal.

D’altra banda, mitjans com ‘Daily mail’ confirmen que les sobredosis d’opioides desencadenen una aturada cardíaca, i després d’una addicció, la tolerància del cos a les drogues serà molt més baixa. «No és clar quins medicaments per aprimar-se prenia Lisa Marie, però tot apunta que prenia Wegovy, el medicament per perdre pes més nou i més conegut des que va ser aprovat per l’FDA», assenyala.

«La semaglutida, el fàrmac actiu de Wegovy, pot causar una sèrie d’efectes secundaris, inclosos problemes cardíacs, asseguren i puntualitzen que, fins i tot en els assajos clínics, els usuaris van reduir el 15% del pes corporal durant 68 setmanes, però la droga també augmenta la freqüència cardíaca i afecta la forma en què els impulsos elèctrics viatgen a través del múscul cardíac. Això significa que els problemes cardíacs existents, com malalties cardíaques o batecs cardíacs irregulars, podrien veure’s exacerbats per Wegovy», sostenen.

D’altra banda, la doctora Shauna Levy, professora de cirurgia bariàtrica a la Universitat de Tulane, a Nova Orleans, que forma part de la Junta Nord-americana de Medicina de l’Obesitat, no descarta que Lisa Marie estigués prenent Wegovy, però ha afirmat a ‘DailyMail.com’ que fins i tot si ho fes, seria poc probable que fos un factor que contribuís a la seva mort.

«Wegovy afecta la freqüència cardíaca», va dir, i va argumentar: «És només un augment d’un o dos batecs, per la qual cosa realment no hauria de tenir un gran impacte en els resultats cardíacs». «Malgrat que Wegovy va ser aprovat recentment per l’FDA com a medicament per baixar de pes, encara hi ha molts detalls que els metges desconeixen sobre com pot interactuar amb altres medicaments, inclosos els opioides», argumenta la facultativa.

Aquest diari ha consultat també el doctor Levy, que considera que no hi ha interacció entre els opioides i Wegovy, «cosa que significa que sempre que algú segueixi els consells d’un metge i prengui les quantitats correctes de cada un, no hi hauria d’haver problemes per prendre els medicaments junts».

De fet, la causa de la mort de Lisa Marie encara no s’ha determinat amb l’autòpsia, s’estan fent més proves de toxicologia per veure si hi va haver una sobredosi accidental o intencional.

«Tothom creia que havia estat sòbria en els últims anys, però després de la mort del seu fill, l’adolescent Benjamin Keough, el seu exmarit Michael Lockwood va dir que temia que pogués recaure», apunta el tabloide, que recorda que quan Lisa Marie era adolescent, entre els 13 i els 17 anys, ja coquetejava amb els narcòtics, però la seva mare la va ingressar a The Castle, un centre de la cienciologia a Hollywood, per treure-la del món de les drogues.’Cocaïna, sedants, marihuana i beguda, tot alhora... No sé com vaig sobreviure. Em vaig despertar un dia amb un munt de gent a terra. Vaig conduir fins a l’Església de la cienciologia i vaig dir: Algú... ajudi’m ara mateix», va confessar la mateixa Lisa Marie en el moment del seu ingrés, que va funcionar per un temps breu.

Als 27 anys, la filla única d’Elvis Presley es va casar amb Michael Jackson, el seu segon matrimoni, després d’una unió de sis anys amb l’actor Danny Keough, pare de Benjamin i la seva germana, l’actriu Riley, ara de 33 anys.

En el moment del seu casament el 1994, havia sigut addicta als opioides durant més d’una dècada, fins que va tenir un aparatós accident el 1984 en el set d’un anunci per a Pepsi, que li va provocar cremades greus al cos.

Notícies relacionades

En el pròleg d’un llibre de Harry Nelson, ‘Els Estats Units dels opioides: una recepta per alliberar una nació que pateix’, Lisa Marie va revelar per primera vegada l’abast de les seves pròpies addiccions i que la seva addicció va tornar després del naixement de les seves filles bessones el 2008.

«Pots llegir això i preguntar-te com, després de perdre persones pròximes, també vaig ser presa dels opioides», va escriure, i va relatar: «M’estava recuperant després del naixement [2008] de les meves filles, [Harper] Vivienne i Finley, quan un metge em va receptar opioides per al dolor. Només vaig prendre una prescripció a curt termini d’opioides a l’hospital perquè sentís la necessitat de continuar prenent-los. Pots llegir això i preguntar-te com, després de perdre persones pròximes, també vaig ser presa dels opioides», va confessar.