Tribunals

Amber Heard demana repetir el judici contra Johnny Depp

L’actriu apel·la la sentència per la qual va ser condemnada per un delicte de difamació contra la seva exparella, al qual va concedir una indemnització milionària

Amber Heard demana repetir el judici contra Johnny Depp
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu nord-americana Amber Heard ha apel·lat oficialment la sentència per la qual va ser condemnada per un delicte de difamació comès contra el també actor Jonny Depp, a qui va concedir una indemnització milionària. Segons informa el diari ‘Los Angeles Times’, l’equip d’advocats de l’actriu creu que es van produir nombrosos errors durant el judici, com el fet que la vista se celebrés a Virgínia i que el tribunal es negués a admetre com a proves diverses comunicacions entre Heard i alguns metges.

El protagonista de la saga ‘Pirates del Carib’ va acusar Heard de difamar-lo en un article d’opinió del 2018 que va escriure per a ‘The Washington Post’. A la seva sentència, el jurat va condemnar Heard i va atorgar a Depp 10 milions de dòlars en danys compensatoris i 5 milions de dòlars en danys punitius que després es van reduir a 350.000 dòlars. El jurat també va atorgar a Heard 2 milions en danys compensatoris, ja que l’actriu va fer una denúncia creuada contra la seva exparella, a qui també acusava d’un delicte de difamació.

Proves irrellevants

Segons el diari de ‘Los AngelesTimes’, Heard va presentar aquest nou recurs judicial davant el Tribunal d’Apel·lacions de Virgínia el 23 de novembre. A l’apel·lació, l’equip legal de Heard al·lega que Califòrnia era l’únic lloc apropiat per al judici i afirma que Virgínia era un «fòrum completament inconvenient» per al cas. Assenyala que tant «les dues parts com la majoria dels testimonis de fet estaven ubicats a Califòrnia, i cap d’ells estava ubicat a Virgínia», assenyala el diari.

Notícies relacionades

També s’afirma que es van permetre al procés proves irrellevants i perjudicials per a la seva clienta, mentre que es van excloure les comunicacions de tercers que suposadament van afectar l’estat mental de les dues parts, incloses les comunicacions de Heard amb el personal mèdic. Ara el cas anirà a un panel de tres jutges del tribunal d’apel·lacions que prendrà una decisió.

Si Depp o Heard no estan satisfets amb la nova sentència del tribunal d’apel·lacions, poden presentar una petició davant el Tribunal Suprem de Virgínia. La sentència d’aquest procés mediàtic, emesa per unanimitat del jurat l’1 de juny, afirma que tres frases escrites per Heard en un article d’opinió publicat el 2018 pel diari ‘The Washington Post’ difamaven Depp, tot i que també l’actor va difamar en una ocasió la seva exdona a través del seu llavors advocat.