Va usar un pseudònim

Alonso Guerrero, exmarit de la reina Letizia, guanya un premi literari

L’escriptor ha rebut 9.000 euros per la seva novel·la ‘Las mujeres felices son una quimera’

  • La reina Letícia fa 50 anys: així és en la intimitat

Alonso Guerrero, exmarit de la reina Letizia, guanya un premi literari

EUROPA PRESS / ISAAC BUJ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nom d’Alonso Guerrero, exmarit de la reina Letizia, torna a estar d’actualitat, i no per la seva passada relació amb l’ara monarca consort, sinó perquè acaba de ser anunciat com a guanyador del primer Premi Internacional de Novel·la Jurídica. 

Un guardó organitzat pel Col·legi d’Advocats de Granada i dotat amb 9.000 euros, que l’escriptor, que està a punt de complir 60 anys, ha conquerit gràcies al seu llibre ‘Las mujeres felices son una quimera’, una novel·la negra que posa el focus en l’activitat d’un agent de la policia jurídica una mica atípic, que es dedica a portar casos igualment peculiars.

«Suposa un suport de persones intel·ligents a un escriptor que no ha deixat de ser una promesa des que va publicar la seva primera narració i m’anima com si fos un escriptor que comença, algú que té per davant tota la part ascendent de la vida», va declarar Guerrero al rebre el premi per la seva novel·la.

Guerrero és autor de moltes altres obres i té ja una consolidada carrera literària, tanmateix, va preferir presentar-se al certamen sota el pseudònim d’‘El paseante del puente’, amb l’objectiu d’evitar comentaris i rumors. Sempre ha procurat mantenir-se en un discret segon pla des que Letizia es va comprometre amb el llavors príncep Felip, i són poques o cap les vegades que s’ha referit a la seva anterior relació amb ella. 

Notícies relacionades

Una de les escasses excepcions a aquest hermetisme va ser la novel·la que va publicar el 2018, titulada ‘El amor de Penny Ronbinson’. Narra una història inspirada per l’experiència del seu primer matrimoni. «Un cas real sense precedents: la transformació d’un home amb una vida sense sobresalts en un personatge mediàtic que, pel fet d’haver estat casat amb la que es convertiria en reina d’Espanya, la premsa del cor persegueix per arrencar-li els trossos no només del que pugui dir, sinó del que és», explicava a la contraportada.

L’escriptor de Mèrida (Badajoz) i la reina Letizia van mantenir una relació de 10 anys i, fins i tot, es van casar, tot i que el compromís va durar només un any i tres mesos, entre el 1998 i el 1999. Cinc anys després, el 2004, la llavors periodista televisiva va conèixer el rei Felip VI, quan encara era príncep. I, des d’aleshores, Guerrero s’ha casat dues vegades més, l’última, el 2019