Monarquia

La condició de Carles III perquè els fills del príncep Enric i Meghan tinguin títols nobiliaris

  • El nou monarca no entregarà els títols fàcilment als seus nets

Britain’s Prince Harry and his wife Meghan, Duchess of Sussex, holding their son Archie, meet Archbishop Desmond Tutu at the Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation in Cape Town, South Africa, September 25, 2019. REUTERS/Toby Melville/Pool

Britain’s Prince Harry and his wife Meghan, Duchess of Sussex, holding their son Archie, meet Archbishop Desmond Tutu at the Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation in Cape Town, South Africa, September 25, 2019. REUTERS/Toby Melville/Pool / TOBY MELVILLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rei Carles III mira de suavitzar la tensa relació que manté amb el seu fill Enric i la seva nora, Meghan, un mes després d’accedir al tron.

El flamant monarca no ha decidit encara si donar un títol a Archie i a Lilibet, els fills de la parella, a causa de les crítiques que tots dos han llançat sobre la família reial a les televisions.

Ara, el Daily Mirror publica que Carles III està disposat a oferir un títol als seus nets, citant l’autora especialitzada en la família reial Katie Nicholl, que creu que hi haurà condicions.

Aquesta autora creu que Carles concedirà als petits, de tres i un any, un títol nobiliari, però insistint que Enric i Meghan siguin respectuosos amb la institució.

Segons recull el mitjà, Katie Nicholl, que acaba de publicar el llibre The New Royals, va dir que el rei Carles podria «insistir» que qualsevol títol atorgat vindria amb condicions. L’objectiu seria mirar de mantenir sota control la parella amb seu a Califòrnia, segons informa Express.

«Si això passés, vindria amb una advertència. [...]. Insistirà en el fet que Enric i Meghan siguin respectuosos amb la institució si s’emporten els títols de la institució», va detallar l’experta en el pòdcast Palace Confidential.

Notícies relacionades

«Això és molt important per ell», va dir Nicholl, que va afegir que «els títols li importen, a Carles III» i que el nou monarca no els entregarà fàcilment als seus nets.

Al Regne Unit han crescut els rumors del fet que Carles podria seguir el model establert per la reina Margarida de Dinamarca, qui recentment va desposseir els seus nets dels seus deures i títols reials.