Tancada a palau

La princesa Amàlia d’Holanda, amenaçada de segrest per la màfia segons denuncien els seus pares, Guillem i Màxima

L’hereva al tron dels Països Baixos, que vivia a Amsterdam, on estudia diversos graus universitaris, ha hagut de tornar a la residència familiar per la seva seguretat

  • Embolic diplomàtic amb la revista ‘Caras’, que es disculpa per anomenar ‘plus size’ a l’hereva holandesa

La princesa Amàlia d’Holanda, amenaçada de segrest per la màfia segons denuncien els seus pares, Guillem i Màxima

EFE / PATRICK VAN KATWIJK

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els reis dels Països Baixos, Guillem Alexandra i Màxima, han denunciat que la seva primogènita, la princesa Amàlia, no pot sortir de casa per amenaces de segrest o de patir un atac, i ja no viu a Amsterdam, on aquest any va iniciar els seus estudis universitaris.

Els monarques van fer aquestes declaracions en una roda de premsa al final de la seva visita d’Estat a Suècia, que recullen els mitjans neerlandesos.

Reclosa a palau

La reina va lamentar que aquestes amenaces tenen «enormes conseqüències» per a la vida de la seva filla, ja que ha tornat a la residència familiar al palau Huis ten Bosch i gairebé mai surt, llevat de per anar a la universitat a Amsterdam, on cursa el primer any d’una carrera universitària en Política, Psicologia, Dret i Economia. La universitat es troba a una mica més de 50 minuts per carretera de palau. «Potser això li serveixi per tenir molt bones notes, però té conseqüències molt greus per a ella. Crec que és molt valenta», ha dit Màxima. 

«Aquestes conseqüències són molt difícils per a ella. No hi ha vida estudiantil per a ella com la que tenen altres estudiants. Estic molt orgullosa d’ella i de com segueix endavant» amb els seus estudis, ha explicat la seva mare, Màxima, mentre que el seu pare, Guillem Alexandre ha remarcat que la seva filla està passant per un moment «molt dur».

Preocupació del primer ministre

A mitjans de setembre passat mitjans locals van revelar que la princesa Amàlia i el primer ministre, Mark Rutte, havien sigut posats sota seguretat reforçada per temors que fossin objectiu de grups del crim organitzat, després que els seus noms apareguessin en missatges interceptats per la policia.

Rutte va assegurar que totes les autoritats involucrades estan fent tot el possible per garantir que la princesa estigui fora de perill i va dir sentir-ho «molt» per ella i va reconèixer estar «preocupat».

Embolic diplomàtic amb l’Argentina

Notícies relacionades

No és la primera vegada que l’hereta al tron pateix assetjament. Fa tan sols dos anys gairebé hi va haver un conflicte diplomàtic entre l’Argentina i els Països Baixos, quan la revista del cor ‘Caras’ va haver de demanar disculpes per una portada en la qual descrivia Amàlia ‘plus size’ [talla gran], a més d’aventurar que la jove –llavors, de 16 anys–, havia patit ‘bullying’. Un atreviment pel qual va acabar demanant perdó a Twitter la mateixa directora de la publicació, Liliana Castaño:

Altres polèmiques amb hereus

Tot i que en aquest cas no va ser la víctima directa,Christian, de 16 anys, el fill gran dels reis de Dinamarca, Federic i Maria, va haver d’abandonar aquest estiu el prestigiós centre educatiu d’Herlufsholm, al qual acudia fins ara després que diversos exalumnes denunciessin les pràctiques d’agressions sexuals i ‘bullying’ que van patir allà. La segona filla de la parella, Isabella, tampoc ha començat en aquesta escola el curs, com estava previst, pel mateix motiu.