Eixam familiar

La tribu de Tamara Falcó: qui és qui en l’entorn de ‘La marquesa’

  • A l’aristòcrata l’envolten un glamurós clan familiar i unes amistats tan famoses com ella a la docusèrie ‘Tamara Falcó: La marquesa’

  • Repassem a continuació qui és qui en la vida de la ‘celebrity’ 

La tribu de Tamara Falcó: qui és qui en l’entorn de ‘La marquesa’
7
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Després de l’exitosa estrena de ‘Tamara Falcó: La marquesa’, el ‘reality’ de Netflix que segueix la filla d’Isabel Preysler pràcticament durant les 24 hores del dia, si alguna cosa ha quedat clara és que és «una celebrity gens corrent», en paraules de la mateixa plataforma. 

A l’aristòcrata, que compta amb una legió d’admiradors i una altra de detractors, l’envolten un glamurós clan familiar i unes amistats tan famoses com ella, que apareixen al llarg dels sis capítols de la sèrie, «una fotografia al natural de la vida de Tamara» que gira entorn d’un dels nous projectes de la protagonista: l’obertura d’un restaurant.

Repassem a continuació qui és qui en la vida de la marquesa de Griñón.

La mare: Isabel Preysler

«Soc la filla d’Isabel Preysler, una de les dones més elegants d’Espanya, i de Carlos Falcó, un conegut vinicultor, marquès de Griñón i gran d’Espanya». Aquestes són les paraules amb les quals Tamara es presenta al primer capítol de la docusèrie, però no hi ha dubte que gran part de la seva fama se la deu sobretot a la seva mare.

Isabel Preysler (Manila, 1951), coneguda com la ‘reina de cors’, va néixer en el si d’una família benestant de les Filipines. Amb 18 anys, els seus pares la van enviar a Madrid amb la idea que estudiés Secretariat Internacional mentre vivia a casa dels seus oncles. Però la jove va començar a assistir a festes de l’alta societat madrilenya i en una d’organitzada per Tomás Terry va conèixer Julio Iglesias. Ella tenia 20 anys i ell 28 quan es van casar per l’església a Illescas (Toledo), el 28 de gener del 1971.

Després de tenir tres fills –Chábeli , Julio José i Enrique–, la parella es va separar el 1978. El divorci va ocasionar un gran enrenou mediàtic, un desplegament que va augmentar quan Preysler, tan sols dos anys després, el 1980, es va tornar a casar amb Carlos Falcó, marquès de Griñón.

El casament es va celebrar a la finca Casa de Vacas i el 20 de novembre del 1981 va néixer la primera i única filla de la parella, el quart descendent per a Preysler: Tamara Falcó. La felicitat no va durar gaire i al cap d’un parell d’anys van començar els rumors de crisi entre els marquesos, que el 1985 van confirmar la seva separació.

Un any abans, el 1984, la ‘reina de cors’ havia conegut Miguel Boyer, llavors ministre d’Hisenda del Govern del PSOE, en l’entrega del Premi Limón, que tots dos van rebre. Van continuar relacionant-se i finalment es van casar el gener del 1988, en una cerimònia civil. Cinc anys després, el 18 d’abril del 1989, va néixer Ana Boyer, l’única filla del matrimoni.

El 2012, Boyer va patir un vessament cerebral, cosa que va ser un dur cop per a Preysler, que no es va separar del seu costat fins que va morir el 29 de setembre del 2014 a causa d’una embòlia pulmonar. Tres anys després, el maig del 2015, Preysler va començar una relació amb el premi Nobel Mario Vargas Llosa, que continuava casat amb la seva cosina Patricia. Una relació que, malgrat alguns rumors, continua.

Notícies relacionades

 

El pare: Carlos Falcó, marquès de Griñón

«Sí, ara soc marquesa», afirma també Tamara en el primer capítol del ‘reality’, sobre el títol que va heretar del seu pare.

Carlos Falcó, cinquè marquès de Griñón, la genealogia del qual es remunta al segle XIII i que era també marquès de Castelmoncayo i gran d’Espanya, va néixer al palau de les Dueñas, feu dels Alba a Sevilla, el 1937.

Llicenciat en Enginyeria Agrònoma per la Universitat de Lovaina i apassionat del camp, va arribar a casar-se fins en quatre ocasions: amb Jeannine Girod, Isabel Preysler, Fátima de la Cierva i Esther Doña.

Fruit del seu matrimoni amb Preysler va néixer la seva única filla en comú, Tamara, la seva preferida.

Els seus tres primers matrimonis van acabar en ruptura, però el 2017 va tornar a donar el ‘sí, ho vull’ a Esther Doña, 42 anys més jove i que el va acompanyar fins al final. El març del 2020, Falcó va morir als 83 anys després de donar positiu en covid.

Els vuit germans

El primer capítol, ‘El meu 40è aniversari’, comença amb imatges que rememoren les festes d’aniversari de la infància de Tamara i que s’alternen amb l’última, que va tenir lloc el 19 de novembre al palau de Santoña a Madrid, envoltada de la seva família i amics.

En una de les seqüències, es veu com els seus germans Chábeli, Julio José i Enrique, que viuen a Miami, li envien un vídeo de felicitació amb missatges molt carinyosos. I és que malgrat que Tamara –‘Tami’, per als més pròxims– és l’única filla d’Isabel Preysler i Carlos Falcó, té ni més ni menys que vuit mig germans, tot i que ells prefereixen dir només germans.

Als tres citats, per part de mare cal afegir Ana Boyer, la benjamina d’Isabel Preysler. Per part de pare té a més dos germans més grans, els que Carlos Falcó va tenir amb la seva primera dona, Jeannine Girod: Xandra, l’hereva empresarial i marquesa de Mirabel, i Manolo, que es dedica a la banca d’inversió a Londres. I a aquesta línia familiar cal afegir a més Duarte i Aldara, els fills que el marquès va tenir amb Fátima de la Cierva.

La parella: Íñigo Onieva

Sembla que Tamara no ha tingut gaire sort en l’amor. De fet, el seu currículum sentimental es podria definir com a breu. En un moment de la seva vida fins i tot es va plantejar fer-se monja, una etapa que descriu al capítol 4, ‘Camí de la fe’, on assegura que «en comptes de sortir a prendre copes preferia resar». La sèrie també es fa ressò de la seva visita al papa Francesc al Vaticà.

Se li coneixen poques parelles, entre elles el seu primer nòvio, Alberto Comenge Barreiros. També ha tingut una relació amb el financer francoargentí Marco Noyer. Actualment manté una relació amb Íñigo Onieva, un enginyer i empresari hoteler de 32 anys. En un dels capítols, Tamara confessa: «M’imagino casada amb ell, ja no perds el temps amb algú amb què no vegis un futur». El seu nòvio prefereix no parlar de casament.

La relació d’Onieva i Falcó ha fet parlar molt en els dos anys que fa que estan junts, però ella confia en ell. «Si no fos així, no estaria amb ell», assegura. Nombrosos mitjans s’han fet ressò de suposades infidelitats per part de la seva parella. Sense anar més lluny, ‘Sálvame’ (Telecinco) va destapar un perfil de l’empresari en una aplicació de contactes entre famosos. Aquell dia, la marquesa de Griñón assistia amb Onieva al casament d’uns amics, sense prestar atenció a res del que s’estava dient: «Si el coneguéssiu, sabríeu com és de carinyós, però és que és carinyós amb el gos, amb la seva mare, amb els seus amics, amb tothom, i si tingués el més mínim dubte... És que no», conclou Tamara.

Els amics: Juan Avellaneda, Boris Izaguirre...

Al llarg de la docusèrie, apareixen diferents amics de la infància de Tamara, com Ana, Casilda, Clara i George Scott, amb els quals disfruta d’una sortida a cavall i un dinar al camp, però sens dubte Juan Avellaneda s’ha convertit en el seu íntim amic després de coincidir als fogons de ‘MasterChef celebrity’, programa en el qual ella es va alçar amb la victòria.

Tamara i Avellaneda són ara inseparables. Així, a més de compartir confidències i viatjar junts a París i a Castelló, posen fil a l’agulla per reformar l’edifici que allotjarà el restaurant i dissenyar les cartes i els uniformes que portaran els empleats.

Al final de la docusèrie, es veu com junts aconsegueixen complir a temps amb l’encàrrec i servir un sopar per a 14 comensals. Encara no hi ha data per a la gran inauguració, però sembla que El Rincón, que compta amb l’assessorament de Martín Berasategui, obrirà les portes al públic a partir de la tardor vinent.  

Un altre gran suport de la marquesa és Boris Izaguirre, que apareix també en diverses seqüències de la sèrie, com el berenar que organitza Preysler a la seva casa amb Tamara i unes amigues, entre qui destaca Bárbara Pan de Soraluce, una de reconeguda pintora de plats.

L’escriptor i presentador, que sempre recolza Tamara, la defensa quan Preysler dubta del pla de muntar un restaurant efímer a El Rincón i proposa obrir-lo a Jorge Juan (un carrer del barri de Salamanca de Madrid). «Crec que és la primera vegada que realment es veu la nostra relació en viu i en directe: mare i filla més enllà dels posats», assenyala Tamara.