Obituari

Mor Colin Cantwell als 90 anys, dissenyador de l’Estrella de la Mort i altres naus a ‘Star Wars’

Cantwell també és conegut per haver treballat per a projectes com ‘2001: una odissea de l’espai’ o ‘Encontres a la tercera fase’

Mor Colin Cantwell als 90 anys, dissenyador de l’Estrella de la Mort i altres naus a ‘Star Wars’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista Colin Cantwell, encarregat de dissenyar algunes de les naus mítiques d’‘Star Wars’, ha mort als 90 anys aquest dilluns. L’artista va començar la seva carrera al món de la ciència-ficció amb la pel·lícula ‘2001: Una odissea de l’espai’ i va acabar creant models de nau per a la saga de George Lucas com l’‘Estrella de la Mort’ o els ‘Ala XD rebels’.

Cantwell va participar en la carrera espacial entre els EUA i Rússia als anys 60 creant programes didàctics per a l’entesa del funcionament en els vols de les naus de la NASA. Però abans ja havia estudiat un grau d’animació i un altre d’arquitectura. Així doncs, amb la barreja dels dos, va saber tirar la seva carrera artística endavant. A més, va ser el responsable que la resta del món seguís en directe cada pas de l’arribada de l’home a la Lluna.

Notícies relacionades

A ‘2001: Una odissea de l’espai’ es va encarregar dels efectes especials. També va participar en ‘Encontres a la tercera fase’, però el gran salt va ser quan va treballar a la saga de ‘Star Wars’, on va dissenyar algunes de les naus més emblemàtiques de la saga, entre les quals l’‘Estrella de la Mort’.

Però, malgrat la seva carrera brillant i demostrar la seva vàlua en projectes molt importants, Cantwell sempre es va mantenir rere les càmeres però sense deixar d’aportar imprescindibles aportacions.