Crònica rosa

‘Mamarazzis’ diuen: Marta Riesco desencadena la guerra civil a Telecinco

Un repàs de les últimes notícies de la premsa rosa, que inclouen el cisma intern a Mediaset entre les dues productores de confiança, Unicorn Content (‘El programa de Ana Rosa’) i La Fábrica de la Tele (‘Sálvame’), que lliuren aquests dies la batalla més escandalosa.

‘Mamarazzis’ diuen: Marta Riesco desencadena la guerra civil a Telecinco
4
Es llegeix en minuts
Lorena Vázquez
Lorena Vázquez

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

La guerra mediàtica entre Rocío Carrasco i Marta Riesco ha tornat a fer evident el cisma intern que hi ha a Mediaset des de fa un any. Les dues productores de confiança de Mediaset, Unicorn Content (productora d’‘El Programa de Ana Rosa’, ‘Ya es mediodía’ i ‘Ya son las ocho’) i La Fábrica de la Tele (productora de ‘Sálvame’ i ‘Socialité’, entre d’altres), deslliuren aquests dies, i en directe, la seva batalla més escandalosa.

Ha ressuscitat la guerra entre les productores telecinqueres i, és clar, el punt de partida és un bon culebró: la contesa entre Rocío Carrasco, ex Rociíto, i Marta Riesco, la nòvia d’Antonio David Flores, l’ex per excel·lència (i vergonya) de la premsa rosa nacional. Recordem als més despistats que la reportera Riesco va assegurar la setmana passada que havia rebut una trucada de Rocío Carrasco per oferir-li cantar en un concert d’homenatge a Rocío Jurado. Després d’aquesta confessió, aturin les rotatives, es desencadena l’huracà i comença una investigació a Telecinco per contrastar l’esmentada informació que ni Agatha Christie, senyors. 

Si Mediaset, fa un any, ens obligava a posicionar-nos amb el violeta feminista de la filla de la més gran o allistar-nos a les files de la marea blava del seu exmarit (també ex guàrdia civil, exempresari immobiliari, extronista i excol·laborador de ‘Sálvame’... Espero no deixar-me’n cap), ara ens exigeix que decidim si estimem més la mama Unicorn Content o el papa La Fábrica de la Tele.

Com més cruentes, més rendibles

Aquestes batalles, com més cruentes, més rendibles, i aquest conflicte els està funcionant d’allò més bé. La tensió entre les dues productores estrella de Telecinco, que va començar amb l’emissió del ja històric docusèrie de Rocío Carrasco, està ressuscitant l’interès de l’audiència i la tornada de Rocío al plató de ‘Sálvame’ ha sigut el cop d’efecte que el programa necessitava per ressorgir i tornar a conquerir el cor (i el morbo) dels seus telespectadors. Les xifres així ho demostren i ‘Sálvame Naranja’ ha aconseguit desbancar aquesta setmana, per fi, el seu principal competidor, el culebró ‘Tierra amarga’.

Que una cadena de televisió com Telecinco s’ataqui a si mateixa, es defensi, s’insulti i guardi silenci (i tot alhora) ens està tornant ionquis del mal rotllo. ¡Amb crispetes, tots enganxats a les picabaralles intramurs! Vaja, que no hi ha qui desconnecti d’aquest sainet televisiu. El cert és que han alimentat tant l’hostilitat entre presentadors i col·laboradors de la mateixa cadena que ens hem allunyat del focus de la notícia i ja ens és igual si Marta menteix i és Rocío qui diu la veritat sobre que la conversa mai es va produir. La no-trucada entre Carrasco i Riesco ens és ben igual. Ens posa molt més, per exemple, quan l’incendiari de Jorge Javier Vázquez demana a Alba Carrillo: «De tot cor, no em nomenis mai per res. Imagina’t que m’he mort». Impagable també l’escena del públic de ‘Sálvame’ disfressat amb caretes dels col·laboradors dels programes de la productora d’Ana Rosa, acusant-los de «negacionistes».

Ansietat i antidepressius

I, en paral·lel, Marta Riesco anunciant accions legals a través de les xarxes socials i demanant ajuda a la policia («perquè m’estan tornant boja»). La reportera més famosa de Telecinco adverteix dels seus problemes d’ansietat i assegura que s’està tractant amb antidepressius. No semblava tan fràgil quan, aquesta setmana, atacava Rocío Carrasco de la manera més vil possible i baixava al fang per recordar que «se suposa que està tan malament que no pot trucar als seus fills». I és aquí on deixo les crispetes de banda i la història ja no fa gràcia. Tornem a enfrontar dues dones que confessen les seves debilitats mentals en un ring mediàtic d’allò més cruel. Dues dones pateixen i s’insulten públicament i tots vam participar de l’espectacle mentre s’apallissaven en el fang. Ho confesso: soc una ionqui més.

Sortida fulminant

Però ens tanquen l’aixeta. Gràcies als nostres companys de ‘Yotele’ hem sabut que la Riesco, després d’una complicada i tensa reunió amb els seus superiors, no tornarà a treballar com a tertuliana. De manera fulminant, la cúpula de la productora ha pres la decisió d’apartar-la per resoldre el conflicte i calmar les aigües amb els seus veïns de ‘Sálvame’. No l’acomiaden i Marta continuarà sent reportera d’‘El programa de Ana Rosa’, així que, molt a desgrat seu, s’haurà de seguir aixecant cada dia a les 5 del matí.

Notícies relacionades

M’expliquen que, fa uns dies, els companys de Marta estaven molt molestos amb ella perquè no apareixia per la redacció a l’hora que li toca, com s’exigeix a la resta de reporters, ni editava els vídeos que li corresponien. «Va arribar a escaquejar-se d’una edició perquè havia de llegir l’entrevista d’Olga Moreno a la revista ‘Semana’. «Està encantada amb la seva condició de personatge», m’asseguren.

Marta, consell de Mamarazzi: demana disculpes i torna a posar el despertador a les cinc del matí. Tots ens equivoquem, rectifiquem i tirem endavant. Fins i tot el rei emèrit va demanar perdó davant les càmeres i va ser redimit. Marta, encara hi ets a temps.