Moda

La Met Gala brilla amb el glamur clàssic novaiorquès

La catalana Rosalía, l’empresari Elon Musk i la parella actoral formada per Ryan Reynolds i Blake Lively en van ser alguns dels protagonistes

3
Es llegeix en minuts

Les celebritats del moment, des de Kim Kardashian fins a Blake Lively, passant per la catalana Rosalía, van apostar aquest dilluns pel glamur clàssic en una Met Gala que animava a homenatjar l’«època daurada» de Nova York i beure de l’extravagància en menors dosis que altres anys.

No hi van faltar els lluentons, els aplics de pedreria, els teixits metal·litzats, els volums exagerats ni les transparències, sobretot en el cas de les germanes Kardashian, que hi van acudir al complet amb les seves germanastres i la seva mare, convertint la festa benèfica de l’any en els EUA gairebé en un assumpte familiar.

Kim Kardashian, acompanyada per l’humorista Pete Davidson, la seva nova parella, va ser la que més es va fer esperar entre més de 300 famosos i va sorprendre amb un vestit ajustat de color carn recobert de brillants que evocava Marilyn Monroe, una elecció més senzilla que les seves últimes propostes, molt xocants.

L’exclusiu esdeveniment, que recapta fons per a l’Institut de Moda del Museu Metropolità de Nova York (Met) i segueix una temàtica marcada, es va celebrar de nou el primer dilluns de maig, com era tradició des dels anys noranta fins que la pandèmia va obligar a cancel·lar la cita el 2020 i a posposar-la fins al setembre l’any passat.

Anna Wintour, l’editora de ‘Vogue’, que selecciona personalment els convidats, va ser una de les primeres a aparèixer per l’alfombra d’estampat patriòtic que cobria les escales de la pinacoteca, vestida amb una túnica en colors brillants adornada amb plomes i lluint una tiara sobre el seu icònic pentinat curt.

Poc després va arribar el matrimoni d’actors format per Blake Lively i Ryan Reynolds, presidents honoraris de la festa, que no van defraudar amb la seva elecció de moda, sobretot ella, amb un vestit llarg de tall regi que es desmuntava revelant una llarga cua blava amb brodats i dibuixos brillants.

Al llarg d’unes quatre hores hi va haver una successió d’actors, músics i models lluint les seves millors gales i potser per això va destacar la presència de l’home més ric del món, l’empresari Elon Musk, que va aparèixer com una estrella de rock, saludant una multitud apostada darrere de tanques al carrer.

El fundador de Tesla, amb un elegant vestit de jaqueta de corbata blanca, com marcava el codi de vestir, anava acompanyat de la seva mare, l’exmodel i dietista Maye Musk, que va remarcar un jocós «m’ha dit que no volia entrevistes» mentre atenia els periodistes i assegurava que li encanta la moda.

Hi va haver una nombrosa presència d’artistes llatins, però la majoria van anar directes a la festa sense aturar-se a parlar amb els mitjans, amb excepcions com la de Camila Cabello, que va aprofitar per fer «activisme» i assenyalar que el seu vestit era «sostenible».

Sota els focus hi va haver espai per a altres missatges: el de l’alcalde de Nova York, Eric Adams, que clamava pel «final de la violència armada» amb un rètol a la seva jaqueta, o la carta d’amor que Alicia Keys oferia a la Gran Poma al lluir el seu ‘skyline’ dibuixat en pedreria a la faldilla.

Alicia Keys, amb una túnica blanca amb plomes, va dir que estava molt contenta de trobar-se amb tants llatins; Anitta va lamentar, fent broma, que no podria ‘perrear’ amb el seu voluminós vestit, i J Balvin, amb vestit, bastó i cabells tenyits de groc neó, va assegurar estar disfrutant de la seva recent paternitat.

Notícies relacionades

La catalana Rosalía, amb gran desimboltura, va mostrar unes botes altes de pell amb plataforma sota el seu vestit blanc amb pedreria de Givenchy, confirmant que li agrada ser «disruptiva» també en qüestió de moda, i va declarar que està «molt agraïda» per ser a la seva segona Met Gala.

I és que, malgrat tot, va ser inevitable l’extravagància: la rapera Cardi B va portar un vestit fet de cadenes; Dove Cameron es va presentar amb un disseny encunyat d’Iris van Herpen que semblava d’una altra galàxia; i la model Gigi Hadid va cobrir el seu conjunt de làtex grana amb una jaqueta embuatada gegant a joc.