Dots d’endeví

Així van vaticinar els Simpson la guerra de Rússia amb Ucraïna

  • Usuaris a Twitter han afirmat que un episodi del 1998 de la família groga hauria avançant el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna

  • El productor executiu de la sèrie animada, Al Jean, ha assenyalat que l’esmentat episodi va predir la crisi entre Rússia i Ucraïna, i ha tuitejat: «És molt trist dir que això no va ser difícil de predir»

Així van vaticinar els Simpson la guerra de Rússia amb Ucraïna
2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

No és la primera vegada que veiem un esdeveniment de caràcter mundial reflectit en un capítol de ‘Los Simpson’. Ara, arran dels atacs de les tropes russes contra Ucraïna, ha començat a circular a través de Twitter un episodi de la família groga de fa 24 anys on es fa referència a aquest conflicte bèl·lic.

Exactament, es tracta del capítol 19 de la novena temporada, que es va emetre el 1998 i que en ple 2022 s’ha convertit en viral per una escena que recrea el ressorgiment de la Unió Soviètica en un període, a més, en la qual aquesta ja s’havia dividit.

 En aquest capítol, Homer dispara accidentalment el capità d’un submarí en aigües russes durant un exercici militar, cosa que fa que les tropes ressuscitin el Mur de Berlín.

Davant la gran expectació a les xarxes socials, el productor executiu i guionista de ‘Los Simpson’, Al Jean, ha tuitejat: «És molt trist dir que això no va ser difícil de predir». «Odio dir-ho, però vaig néixer el 1961, així que vaig viure 30 anys de la meva vida amb l’espectre de la Unió Soviètica. Per a mi, això és tristament més la norma que una predicció. Vam pensar que les coses sortirien malament», ha explicat a més a ‘Hollywood Reporter’.  

«L’agressió històrica mai desapareix realment i cal estar molt atent. El 1998, quan es va emetre aquest clip, potser va ser el zenit de les relacions entre els Estats Units i Rússia», prossegueix. I remata: «Per descomptat, la gent s’ha sentit incitada a comentar ‘Els Simpson ho han tornat a fer’, malgrat que, hem d’assenyalar, la invasió d’Ucraïna no marcarà la tornada de la Unió Soviètica».

A causa que la popular sèrie animada ha vaticinat alguns dels moments polítics i culturals més importants de la història mundial, com la presidència de Donald Trump i l’actuació de Lady Gaga en la Superbowl, nombrosos fans de ‘Los Simpson’ han difós que el programa també va profetitzar la invasió russa d’Ucraïna. 

L’Asdí, un seguidor fan de la producció de Matt Groenning ha tuitejat: «Els Simpson són bàsicament una versió visual de la biblioteca de babel». I un altre ha reflexionat: «¿¡ la tornada de la Unió Soviètica?!? Sí, els Simpson també van predir això».

Notícies relacionades

 «En l’episodi del 1998, Tide Simpson assisteix a una reunió de les Nacions Unides entre Rússia i els Estats Units on es revela que la Unió Soviètica mai es va dissoldre realment, mentre els soldats surten del seu amagatall per patrullar, els tancs ocults surten disparats de les carrosses de la desfilada i un filferro espinós. Després, emergeix el Mur de Berlín amb tropes armades amb metralladores. Fins i tot Vladímir Lenin torna del seu estat momificat per ‘aixafar al capitalisme’, explica un altre admirador.

  «Al llarg de l’era posterior a la Guerra Freda, els Simpson han entès Rússia millor que la majoria dels que han pres decisions polítiques a Occident. El Teló d’Acer en realitat mai va caure, només es va desmuntar durant un breu període per reparar-lo, amb l’objectiu de tornar a col·locar-lo com més a l’oest possible», ha escrit un altre fan d’aquesta sèrie de culte.