L’estrella trenca el seu silenci

Britney Spears firma un acord milionari per les seves memòries

Després de la baralla entre diverses editorials, Simon & Schuster publicarà la biografia de la princesa del pop a canvi de 15 milions de dòlars, un dels contractes més alts mai firmats

Britney Spears firma un acord milionari per les seves memòries

EFE / NINA PROMMER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Britney Spears fa massa temps que està silenciada. La tutela legal per gairebé 14 del seu pare la va humiliar, li va tallar les ales i li va trencar la veu, que només se li va tornar a sentir l’estiu passat quan davant el jutge va donar compte del calvari que li havia fet passar el seu propi progenitor. Ara, la seva història, explicada per ella mateixa, val milions.

Després d’una baralla entre diverses editorials, finalment, ha sigut Simon & Schuster la que ho ha aconseguit. La princesa del pop ha arribat a un acord pel qual rebrà 15 milions de dòlars (uns 13,2 milions d’euros) per una biografia en què revelarà els detalls de la seva carrera musical i la problemàtica relació amb la seva família, incloent-hi la tutela legal de més de 13 anys per la qual el seu pare tenia el poder de controlar tots els aspectes de la seva vida, a més de les seves finances.

Segons Page Six, Spears, de 40 anys, va arribar a l’acord amb l’editorial Simon & Schuster després d’una guerra d’ofertes entre diverses companyies que volien aconseguir l’acord.

El mitjà, que cita una font pròxima al contracte entre la popular cantant nord-americana i l’editorial, assegura que es tracta d’«un dels acords més grans firmats mai» per un llibre, per darrere d’algunes de les figures polítiques més importants de la història recent del país.

Entre ells, Barack i Michelle Obama, que el 2017 van rebre un total d’uns 60 milions de dòlars (uns 53 milions d’euros al canvi actual) pels seus llibres, la xifra més elevada que es coneix per a obres de no-ficció. Un altre exemple és el del també expresident nord-americà Bill Clinton, que el 2001 va arribar a un acord per escriure la seva biografia ‘My Life’ per 15 milions de dòlars.

Després del llibre de la seva germana

El contracte firmat per la biografia de Spears se signa poc després que la seva germana, Jamie Lynn, amb qui ha protagonitzat sonats enfrontaments a les xarxes socials, publiqués el mes de gener passat ‘Things I should have said’ (‘Les coses que hauria hagut de dir’).

La responsable de ‘Toxic’ va criticar durament aquest llibre a les xarxes socials: «¡Tant de bo et sotmetessis a un detector de mentides perquè les masses poguessin veure que menteixes descaradament!», va escriure Spears en el seu compte d’Instagram, en què va acusar la seva germana d’estar «fent diners» gràcies a ella i la va titllar d’«escòria».

Notícies relacionades

Spears, que recentment es va deslliurar de la tutela legal després d’un llarg i polèmic procés judicial, també ha amenaçat a les xarxes socials d’explicar els secrets dels seus parents: «Que Déu s’apiadi de les ànimes dels meus familiars si alguna vegada faig una entrevista».

Recentment, ha donat indicis a les xarxes d’estar escrivint la seva biografia, amb una foto d’una màquina d’escriure acompanyada del missatge «¿¿¿Començo des del principi???»