Subhasta a Nova York

25 milions per 200 parells d’unes sabatilles de Nike per a Louis Vuitton

25 milions per 200 parells d’unes sabatilles de Nike per a Louis Vuitton

AFP / PHILIPPE LOPEZ

1
Es llegeix en minuts

Els 200 parells de sabatilles Vuitton-Nike dissenyades per Virgil Abloh abans de la seva mort subhastats per Sotheby’s a internet van arribar als 25 milions de dòlars, va anunciar aquest dimecres la casa de subhastes. Aquestes xifres superen àmpliament les estimacions de Sotheby’s que esperava que cada parell del model «Air Force 1», que va sortir a la venda en 2.000 dòlars, assolís entre 5.000 i 15.000 dòlars. El preu mitjà va assolir els 100.000 dòlars, tot i que el parell més car es va elevar a 352.800 dòlars i el més barat a 75.600.

Els 200 parells idèntics d’aquest model, que festegen aquest any els seus 40 anys, porten els cèlebres quadros de Louis Vuitton, propietat de LVMH, en marró, blanc i crema, i la coma de Nike van estar en venda des del 26 de gener. El final de la venda estava previst per a dimarts però davant el nombre de licitacions va ser ampliada un dia.

Les sabatilles van ser presentades el juny del 2021, per a la col·lecció de primavera estiu 2022 de Louis Vuitton, de la qual Virgil Abloh, rei de l’‘streetwear’ de luxe, era director artístic de la línia masculina.

Mort el novembre passat

El dissenyador, ‘dj’, fan del hip-hop i antic assessor del raper Kanye West, va morir a finals de novembre als 41 anys d’un càncer.

La seva última col·lecció per a Vuitton es va presentar a París el 20 de gener passat en la setmana del ‘prêt-à-porter’ masculí. Cada parell inclou una espècie de petita caixa-maleta de color taronja Pilote. Des de fa anys, les sabatilles s’han convertit en objectes de culte dels col·leccionistes.

Notícies relacionades

Per mirar d’ampliar la seva clientela, les grans marques de luxe han començat a crear col·leccions en associació amb les marques esportives o de streetwear.

Sotheby’s, Louis Vuitton i Nike van indicar que Virgil Abloh havia participat en l’organització de la venda abans de la seva mort. Els beneficis es destinaran a la «Virgil Abloh Post Modern Scholarship Fund», una beca per a la formació d’estudiants d’origen afroamericà i africans.

Temes:

Nike