Intèrpret a la picota

La cantant Lisa Gentile acusa Chris Noth d’agredir-la sexualment i amenaçar d’«arruïnar» la seva carrera

És la quarta dona que denuncia l’actor que interpreta Mr. Big, el marit de Sarah Jessica Parker en la ficció d’HBO Max ‘Sexo en Nueva York’ i la seva seqüela

La cantant Lisa Gentile acusa Chris Noth d’agredir-la sexualment i amenaçar d’«arruïnar» la seva carrera
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant Lisa Gentile s’ha presentat per acusar Chris Noth d’agressió sexual. Durant una roda de premsa aquest mateix dijous, dirigida per la seva advocada, Gloria Allred, Gentile va compartir una emotiva declaració en la qual ha afirmat que Noth, de 67 anys, la va agredir el 2002.

«Vaig conèixer Chris Noth quan vaig començar a freqüentar el restaurant Da Marino, a la ciutat de Nova York, el 1998. Era un habitual allà i era un bon amic del propietari, Pasquale Marino. Sovint veia el Chris sopant i passant l’estona allà quan visitava Da Marino amb la meva família i els meus amics. El Chris i jo vam començar a parlar i ens vam conèixer. Parlàvem principalment sobre música i el món de l’espectacle al veïnat», ha començat a explicar la cantant.

Després ha continuat així: «Un dissabte a la nit, a principis del 2002, estàvem tots passant l’estona a Da Marino. Cap a la mitjanit, m’estava preparant per anar-me’n. El Chris em va oferir portar-me a casa i li vaig dir: ‘D’acord’. Quan vam arribar al meu apartament, em va preguntar si podia pujar. Li vaig dir que no tenia res a oferir-li de beure i em va dir: ‘D’acord’. Només volia veure on vivia. Va pujar les escales. Vam entrar i vam anar a la cuina. Volia veure la resta de l’apartament, però no l’hi vaig mostrar perquè els meus companys de pis estaven dormint. Ell va anar al lavabo i vaig trobar una mica de vi vell i li vaig servir una copa».

«Va començar a besar-me gairebé immediatament –ha seguit–. Després es va recolzar contra la placa de cocció de la cuina i em va empènyer per força contra ell. Estava bavejant per tot arreu. Ràpidament em vaig sentir incòmoda. Després es va tornar més agressiu i va posar les dues mans sobre els meus pits i va començar a agafar-me molt fort per damunt de la camisa. Ràpidament es va ficar sota la meva camisa i va començar a estrènyer-los encara més fort damunt del sostenidor amb els dits agafant la pell exposada, no coberta pel sostenidor. Després va empènyer el sostenidor cap amunt amb les dues mans». 

«Després em va obligar a aixecar-li la camisa per exposar el seu ventre, i després, encara més fort, va empènyer les meves mans cap al seu penis. Finalment m’ho vaig fer anar bé per apartar-lo, escapar-me de les seves mans i cridar ‘No, no vull això’. Es va enfadar molt i va començar a cridar i a dir-me bromista i gossa. Va marxar furiós del meu apartament».

Amenaces de l’actor

Gentile va dir que quan Noth va sortir del seu apartament, va despertar la seva companya de pis i millor amiga i li va explicar el que havia passat. Al matí següent, va dir que va rebre una trucada de Noth. 

«Em va advertir que si explicava a una algú el que va passar la nit anterior arruïnaria la meva carrera, que mai tornaria a cantar i que em posaria en la llista negra del negoci. Em va penjar i vaig trucar immediatament a la meva mare i al meu pare plorant», ha recordat l’artista.

«Tenia por de denunciar-lo pel poder que té Noth i les seves amenaces d’arruïnar la meva carrera. Estic parlant ara en suport de les altres dones que s’han presentat valentament. Crec que hauríem d’anar als tribunals per fer que pagui pel que va fer, i també per garantir els drets de les meves nebodes, la meva fillola i futures víctimes d’assetjament i agressió sexual», conclou Gentile.

L’advocada Allred, de 80 anys, també ha aprofitat la conferència de premsa per esmentar el comunicat conjunt que aquesta setmana han publicat Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis arran de les múltiples acusacions d’agressió sexual contra Noth que van aparèixer per primera vegada en un article de ‘Hollywood Reporter’ la setmana passada. 

«Ens entristeix profundament escoltar les acusacions contra Chris Noth», van escriure els coprotagonistes de Noth a ‘And just like that’. Les estrelles de ‘Sexo en Nueva York’ van continuar: «Recolzem les dones que s’han presentat i han compartit les seves doloroses experiències. Sabem que ha de ser una cosa molt difícil de fer i les felicitem per això».

Notícies relacionades

Allred ha demanat també a les tres actrius que recolzin la Llei de Sobrevivents Adults a Nova York, que «crearia una finestra retrospectiva perquè els sobrevivents adults d’abús sexual responsabilitzin els que els han victimitzat sexualment», ha dit.

Petició d’ajuda a les actrius

«Lisa i jo apreciem les seves paraules de suport davant les acusacions de Chris Noth, però ara instem Sarah, Cynthia i Kristin a prendre mesures per parlar en suport de la Llei de Sobrevivents Adults com la Lisa i jo estem fent avui», ha assenyalat Allred, després de remarcar que les limitacions de l’actual llei, en el cas de Gentile no li permet obrir un cas criminal contra l’actor.