Assumeix la seva part de culpa

Paco León demana perdó per l’escena de violació a ‘Kiki, el amor se hace’

  • «Tot i que mirem de donar-li motivacions als personatges és imperdonable haver romantitzat una violació sistemàtica», ha reconegut el director i actor sevillà

  • I, al seu torn, ha lamentat no haver tingut «la sensibilitat per tractar el tema»

Paco León demana perdó per l’escena de violació a ‘Kiki, el amor se hace’
1
Es llegeix en minuts

«Tot i que mirem de donar-li motivacions als personatges és imperdonable haver romantitzat una violació sistemàtica», ha confessat Paco León en el seu compte d’Instagram. L’actor, director i productor, de 47 anys, fa referència a una escena del film ‘Kiki, el amor se hace’, que va escriure, va dirigir i va protagonitzar el 2016.

La seqüència en qüestió mostra un home que droga la seva dona per mantenir relacions, «per descomptat sense el seu consentiment», aclareix el cineasta sevillà. «No és fàcil reconèixer que vas ficar la pota en el passat ara que no ve a tomb. Però crec que sí que ve a tomb. Que tots tenim una responsabilitat amb el que fem i els valors que transmetem. I que amb la millor de les intencions t’adones que tu també estàs col·laborant en la cultura de la violació. Me n’avergonyeixo i agraeixo les persones que m’ho han fet veure. Prometo continuar treballant i aprenent», assegura, i afegeix: «Sento molt no haver tingut en aquell moment la sensibilitat per tractar el tema i haver-hi frivolitzat».

A la cinta, s’explicaven les històries de diverses parelles i les seves fílies i fòbies sexuals. Una d’elles és la formada per José Luis i Paloma, interpretats pels actors Luis Bermejo i Mari Paz Sayago.

El personatge, de forma accidental, descobreix que disfruta mantenint relacions amb la seva dona mentre està sedada. A partir d’allà, no dubtarà a fer-ho de forma reiterada. 

Notícies relacionades

‘Kiki, el amor se hace’ és un ‘remake’ de l’australiana ‘The Little Death’ (2014), dirigit pel debutant Josh Lawson i que també tractava del mateix, de les parafílies sexuals d’una sèrie de desconeguts. De fet, la de Lawson també inclou diverses escenes al voltant d’una violació.

De fet, quan es va estrenar la cinta ja va provocar certa polèmica i ara, cinc anys després, León ha utilitzat les seves xarxes socials per demanar perdó.

Temes:

Paco León