Anunci al BOE

Ana Torroja reclama el marquesat que Franco va concedir al seu avi

El pare de l’artista va morir el juliol passat i ella és la més gran de nou germans

Ana Torroja reclama el marquesat que Franco va concedir al seu avi
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«La successió com a marquesa de Torroja ha sigut sol·licitada per la senyora Ana Torroja Fungairiño, per mort del seu pare, el senyor José Antonio Torroja Cavanillas, cosa que s’anuncia pel termini de trenta dies, comptats a partir de la publicació d’aquest edicte, als efectes de l’article 6è del Reial Decret de 27 de maig de 1912, a la seva redacció donada per Reial Decret 222/1988, d’11 de març, perquè puguin sol·licitar allò convenient els que es considerin amb dret al referit títol». Amb aquest text ha quedat recollida la sol·licitud de l’excantant de Mecano, de 61 anys, al Govern a través del BOE en què reclama el marquesat que el dictador Franco va concedir al seu avi.

Aquest títol nobiliari va ser concedit per Franco al seu avi, Eduardo Torroja Miret, el 1961, a títol pòstum en reconeixement a la seva tasca en el camp de l’enginyeria civil.

Fins a la seva mort als 88 anys, el 14 de juliol passat, era el seu pare, José Antonio Torroja, qui ostentava el títol de marquès de Torroja. No obstant, després de la seva mort i sent l’artista la més gran dels seus nous fills, ha iniciat els tràmits burocràtics per ser la pròxima marquesa de Torroja.

El BOE ha fet pública aquesta sol·licitud perquè, tal com mana la llei, en els pròxims 30 dies està oberta la possibilitat que una altra persona es postuli al títol si considera que té els drets.

Expert en formigó

Notícies relacionades

El seu avi va rebre el marquesat com a reconeixement a la seva carrera com a enginyer civil, ja que va ser un dels grans experts del món en construcció amb formigó. 

Per la seva part, el seu pare va exercir d’enginyer de camins i es va casar en primeres núpcies amb María del Carmen Fungairiño, mare de la cantant i dels seus cinc germans. Posteriorment, va tornar a casar-se i va tenir tres fills més.