Carrera veloç

Així és Miriam Saiz, la nova ‘top’ que arrasa a les passarel·les

  • La primera vegada que va pujar a una passarel·la va ser a París i en exclusiva per a Givenchy, el març del 2021, i li va agradar tant al director creatiu, Matthew Williams, que aquesta madrilenya s’ha convertit en la nova imatge de Givenchy

Així és Miriam Saiz, la nova ‘top’ que arrasa a les passarel·les
3
Es llegeix en minuts

Miriam Saiz mai va tenir clara la seva vocació, per això, al finalitzar la universitat i animada per la seva família i amics, va decidir provar sort com a model. Un any després és imatge de Givenchy, ha desfilat per a Dior, Hermés i ha complert el somni de fer-ho als peus de la torre Eiffel per a Yves Saint Laurent.

«Jo mai he sabut el que volia ser. La meva mare i algunes amigues em van animar moltes vegades a provar sort com a model, però sempre en passava. Fins que vaig veure que s’acostava el moment d’acabar la carrera i decidir què fer amb la meva vida», explica la ‘top’ madrilenya Miriam Saiz a Efe en una entrevista sobre la seva fulgurant carrera.

«Em vaig adonar que la meva carrera m’agradava, però no era el que més m’apassionava, havia d’intentar dedicar-me a una altra cosa si era possible», explica la jove.

El camí d’aquesta professió l’hi va il·luminar llavors l’editor de moda David Alarcón, amb qui va anar a l’institut anys enrere, tot i que a diferents classes. «Sabia que David era redactor de moda i en sabia molt, vaig quedar amb ell i em va dir agències destacades».

Llavors la model va provar sort a Uno Models, que va fitxar la madrilenya i va marcar així un punt d’inflexió. «Pensava que faria alguna feina esporàdica, no hi anava amb expectatives ni resultats a curt termini. Em van començar a moure fora a principis d’aquest any, i al març Givenchy em va trucar per conèixer-me», apunta sobre la firma i el seu creatiu, Matthew Williams, corprès de la bellesa vuitcentista de Saiz, que ha fitxat també per a la seva imatge de campanya.

Reconeix que no estava «gaire posada en moda», però que arribar a Givenchy va ser una experiència i, tot i que apunta que tots els dissenyadors són bons, alguns intimiden, mentre que d’altres són estimats pels seus equips. «Matthew Williams és molt bona persona, és humil, bo i molt pròxim. Et pregunta coses, parla amb tu...».

La ‘maison’ francesa no és l’únic gol que s’apunta la ‘top’. La desfilada creuer de Dior a Atenes durant el 2021, Hermés, Lacoste i Saint Laurent emmarcada als peus de la Torre Eiffel se sumen a una trajectòria que implosiona.

«Quan vaig començar a saber de moda vaig voler desfilar per a Saint Laurent sota la torre Eiffel, i justament ho he fet aquesta temporada», diu una mica incrèdula.

Entre pròxims reptes, li agradaria poder desfilar amb Prada o Louis Vuitton i, per descomptat, fer una campanya per a Saint Laurent. També sap que les presses i les expectatives no són bones conselleres en la professió, per això té clar que el millor consell que li han donat coincideix amb el que també predicaria ella mateixa.

«És millor no anar amb expectatives de res. Si t’emportes una feina bona, la fas i la disfrutes. Si vas tota l’estona pensant en el que vols fer t’acabes frustrant, i això crea estrès», desgrana Saiz, tot i que matisa que encara pateix en ocasions aquella ansietat. «Estic començant, així que és un consell que encara no puc aplicar-me del tot», fa broma.

La soledat també emmarca el dia a dia en la professió de model, atapeïda de viatges i horaris inclements, i tot i que no es planteja de moment fixar la seva residència fora d’Espanya, sí que mira de cara aquesta soledat en ocasions. «Vaig començar en pandèmia i hi havia toc de queda, passava molt temps sola. Ara conec models amb qui sortir quan estic fora d’Espanya, ho porto millor».

Notícies relacionades

Reconeix que el que més disfruta és la passarel·la, «amb altres models, molt ritme i una energia especial», i tot i que afirma que no tenia clar que el seu perfil funcionés, els resultats parlen per si sols. «Em diuen que tinc trets asiàtics i andrògins, crec que són dos punts físics que criden l’atenció», afirma.

De cara al futur, la jove es planteja continuar estudiant, «probablement un màster», tot i que té clars els ritmes de la moda. «Quan és temporada de feina, el dia a dia és intens, no saps el temps que seràs fora. Així que de moment no puc dedicar-me a res més», conclou.

Temes:

Models