De Màlaga

Manceras: l’espanyol que ha vestit Lady Gaga per a la seva reaparició

El jove dissenyador ja té a la seva cartera de clients estrelles com Billy Porter, Jessica Goicoechea, Shakira i Eva González

Manceras: l’espanyol que ha vestit Lady Gaga per a la seva reaparició

LA OPINIÓN

2
Es llegeix en minuts

Fa un any preguntaven en una entrevista a Adrián Manceras, una promesa amb molt horitzó en el disseny de la moda: «¿A qui li agradaria vestir?». El jove malagueny no ho va dubtar: «A Lady Gaga». Doncs fa uns dies va poder complir el seu somni: la cantant i icona mundial de l’estètica va elegir un espectacular vestit de Manceras per a ni més ni menys que la seva reaparició als escenaris, a Las Vegas. O sigui, una espectacular pujada en la puixant carrera d’un creador que només té 28 anys, perquè ¿quantes estrelles i fans s’hauran estat preguntant per l’autoria d’aquest minivestit de serrells de vidre amb maximuscleres?

Notícies relacionades

Aquest és un èxit més en una trajectòria més llarga del que sembla. En realitat, és la continuació d’altres carreres, perquè Adrián prové d’una família de modistes i dissenyadores. «A mi des de sempre m’ha agradat el món de la moda i més estar ficat al taller creant. A la meva família la majoria de les dones són modistes i és una cosa que des de petit l’he viscut. Sobretot, durant els estius, que els passava a la casa de la meva tieta i sempre els recordo al taller, amb la màquina de cosir i entre les teles», va recordar el dissenyador per a ‘Intimately’. Explorades des de casa les claus de tot el procés de disseny i confecció, va apuntalar els coneixements a l’Escola d’Art de San Telmo, un dels nostres grans vivers de talents. «En els meus dissenys plasmo una visió artística de la moda influït per l’alta costura, aportant als dissenys extravagància i personalitat. En cada un es pot apreciar el treball artesanal i la cura del detall. L’ús de siluetes entallades, l’estudi de volums, materials i textures donen lloc a peces carregades de força i caràcter», així va definir el seu estil el mateix dissenyador.

A poc a poc, la seva cartera de clients creix amb estrelles del cine, la música i les xarxes socials: Shakira (va portar un dels seus dissenys per al videoclip amb Black Eyed Peas, ‘Girl like me’), Billy Porter (l’actor de ‘Pose’ i icona de la moda més extravagant va lluir un vestit del malagueny per a una gala benèfica), la ‘influencer’ Jessica Goicoechea i Eva González (per a una gala final de ‘La voz’) també han confiat en la seva visió d’aquesta segona pell que ens converteix en somnis de nosaltres mateixos. L’estilista i empresari sempre destaca el seu treball amb Porter, el 2019: «Va ser molt especial per a mi, i hi va haver molt treball darrere d’aquesta aparició. Feia mesos que parlàvem fins que, per fi, vam aconseguir enviar la jaqueta a Los Angeles perquè se la pogués posar per a algun esdeveniment. Una vegada que els va arribar va ser tot molt ràpid: al cap d’una setmana ens van enviar un correu dient-nos que aquella nit portaria el nostre disseny per a la gala Fashion For Relief que se celebra durant la London Fashion Week». Aquest tipus d’aparicions, com diu Manceras, creen el desig de voler alguna cosa de la firma perquè l’ha portat portat un actor o un cantant concret. I es van multiplicar les mencions a Adrián a internet, les comandes a la seva botiga ‘online’... I ara, després de vestir Lady Gaga, ¿què li queda? Doncs continuar ideant i materialitzant aquestes peces que transcendeixen temporades i tendències, esperant que se sumin a la seva causa dones i homes (sí, també dissenya per a ells) i superestrelles. 

Temes:

Lady Gaga