A Itàlia

Richard Gere declararà en el judici contra Salvini pels migrants de l’Open Arms

  • L’exministre de l’Interior italià va negar durant 21 dies el desembarcament d’unes 150 persones rescatades per l’ONG espanyola

tecnicomadrid41286892 madrid 12 12 2017 photocall al actor richard gere  protagoni

tecnicomadrid41286892 madrid 12 12 2017 photocall al actor richard gere protagoni

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’actor Richard Gere prestarà declaració en el judici a l’exministre de l’Interior d’Itàlia Matteo Salvini per bloquejar uns 150 migrants al Mediterrani durant més de 20 dies a bord del barco espanyol Open Arms el 2019, segons ha revelat el líder ultradretà italià.

«He sabut aquests dies que en el judici a Palerm perquè vaig intentar bloquejar els traficants, entre altres testimonis que vindran a acusar-me de ser racista, agressor, legista, han convocat Richard Gere per intentar enviar-me a la presó», va dir el líder de la Lliga ahir a la nit en un míting als afores de Roma amb motiu de les eleccions locals del pròxim cap de setmana.

Segrest de persones

Salvini, acusat d’un delicte de segrest de persones, ha de comparèixer el pròxim 23 d’octubre a la capital siciliana, quan «és probable que es prengui declaració a alguns testimonis sol·licitats pel ministeri fiscal i s’iniciï finalment el judici», després de l’ajornament de la primera vista, el 15 de setembre passat, va dir llavors a Efe Oscar Camps, el fundador d’Open Arms.

«Jo vaig pensar que era un actor, no sé per què l’han convocat. A la meva advocada li he dit que hem de respondre almenys amb Raul Bova, Lino Banfi i Checco Zalone, persones de més nivell», va dir Salvini, amb ironia, anomenant diversos actors italians, abans d’afegir: «Almenys aquell dia li demanaré un autògraf i l’hi portaré al meu fill».

Bloqueig a Líbia

L’agost del 2019, Gere es trobava al barco ‘Open Arms’ on es van mantenir durant més de 20 dies bloquejats els rescatats en aigües líbies. L’actor ajudava els voluntaris de l’ONG i va parlar amb molts dels migrants.

El llavors ministre de l’Interior va negar durant 21 dies el desembarcament d’uns 150 migrants que havien sigut rescatats al mar per l’ONG espanyola. L’odissea va acabar en la nit del 20 d’agost, quan la Fiscalia va permetre el desembarcament a Lampedusa dels 83 immigrants que quedaven a bord, ja que molts havien sigut evacuats abans i fins i tot s’havien tirat a l’aigua per arribar nedant a la costa.

Notícies relacionades

«És un judici que ara és més urgent que mai, ja que les violacions de drets al mar, la falta de rescat i les devolucions en calent continuen. Els que intenten fugir, continuen estant desprotegits, Europa és cada vegada més absent», va assegurar a Efe Camps quan es va anunciar l’ajornament.

Segons la seva opinió, «establir la veritat sobre el Mediterrani i sobre les responsabilitats de tots en un tribunal és la millor manera de tornar la dignitat i la identitat als milers de persones que han perdut la vida en aquest tram de mar, ignorat i oblidat».