Rocío Monasterio es retrata amb el seu gat ‘Feminista’ i l’hi dedica a l’alcaldessa de Gijón

La política madrilenya utilitza per a la seva mascota el mateix nom que un dels toros de l’arena de Gijón aquest estiu i que va desencadenar el final de les corrides a la ciutat

Rocío Monasterio es retrata amb el seu gat ‘Feminista’ i l’hi dedica a l’alcaldessa de Gijón

IG

1
Es llegeix en minuts

La supressió de les corrides de toros a Gijón, i la polèmica dels noms dels toros ‘Feminista’ i ‘Nigeriano’ torejats a El Bibio l’última fira de Begoña, no han caigut en l’oblit. Ni de bon tros. La presidenta de Vox a la Comunitat de Madrid, i diputada a l’Assemblea madrilenya, ha compartit a les seves xarxes socials una fotografia amb el seu gat, que sembla dir-se ‘Feminista’. «El ‘Feminista’ continua creixent... ¡Ho sento per l’alcaldessa de Gijón!», va compartir la política del partit de Santiago Abascal.

Notícies relacionades

Rocío Monasterio, en companyia del seu marit, el també dirigent de Vox Iván Espinosa de los Monteros, va ser testimoni de l’última corrida de toros celebra a El Bibio fins ara, la del 15 d’agost, en què van actuar Morante de la Puebla, Julián López ‘El Juli’ i Daniel Luque amb toros de Daniel Ruiz. Aquella tarda es van torejar els toros de la polèmica. El primer, ‘Feminista’, va ser torejat per Morante, que va brindar la mort del toro a Monasterio i Espinosa de los Monteros, a la barrera. Després es van torejar uns altres dos toros de nom ‘Nigeriano’.

Després de la corrida, i a causa dels dos noms, l’alcaldessa de Gijón, la socialista Ana González, va anunciar el final del contracte dels toros a la ciutat. Ni pròrroga ni concurs per destinar la plaça de toros a altres usos. «S’han creuat dues línies molt importants que no podem obviar. Una ciutat que creu en la igualtat entre homes i dones, que creu en la integració, no pot permetre aquest tipus de coses», va argumentar llavors l’alcaldessa, donant peu a tota mena de reaccions dins i fora de la regió que fins i tot van tenir ressò en la premsa internacional.