CONFESSIÓ COMPLEXA

Kit Harington: «Vaig patir problemes de salut mental durant el final de ‘Joc de Trons’»

  • El britànic assegura en una entrevista que la popularitat i repercussió del seu personatge el va portar a passar algunes dificultats durant i després de la sèrie d’HBO

kit harington

kit harington

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

‘Joc de trons’ s’ha convertit en una de les ficcions de més èxit a nivell mundial. No obstant, els seus protagonistes no sempre porten bé aquest fenomen. És el cas de Kit Harington, que va interpretar l’inoblidable Jon Neu, un personatge fictici de la saga de llibres ‘Cançó de gel i foc’ de l’escriptor nord-americà George R. R. Martin.

En una entrevista amb ‘The Jess Cagle Show’, del programa SiriusXM, l’actor ha revelat que la gran popularitat i repercussió del seu personatge a ‘Joc de trons’ li va ocasionar algunes dificultats: «La veritat, vaig patir certs problemes de salut mental al final i després de la sèrie. Crec que es va deure directament a la naturalesa de la ficció i al que havia fet durant anys», ha dit l’intèrpret de 34 anys.

«El paper i especialment el nivell de fama a què vaig ser empès, va ser molt per a algú tan jove i que acabava de sortir d’una escola de teatre», va afirmar l’actor per explicar el nivell de pressió a què es va veure sotmès.

 Després de l’últim capítol de la popular ficció, emès el maig del 2019, l’actor va decidir deixar de treballar durant un any per recuperar la seva vida: «Em vaig dir: no vull treballar durant un any. Vull concentrar-me en mi mateix», va dir en aquest programa. «Estic molt content per haver pres aquesta decisió», afirma.

Es tracta de la primera vegada que Harington parla obertament dels seus problemes d’ansietat i depressió en els mitjans. De fet, mesos després que HBO emetés el controvertit final de la sèrie, es va fer públic que l’actor havia entrat voluntàriament en una clínica psiquiàtrica per lidiar amb els problemes derivats de la seva participació durant una dècada en la popular ficció.

El britànic, que té pendent d’estrena el film ‘Eternals’, de Marvel, també assegura que malgrat tot, està molt agraït a la popular ficció que va canviar la seva vida per sempre. Allà es va enamorar, davant i darrere de les càmeres, de Rose Leslie, l’agresta Ygritte de Ponent. «El meu fill és un resultat directe de ‘Joc de trons’. Encara tinc molts, molt bons amics d’aquesta sèrie», va dir l’actor en el mateix programa. 

Notícies relacionades

Malgrat que la sèrie «no va fer més que meravelles per a mi», Harington va reflexionar sobre la seva relació amb la producció que li va donar el 2019 una nominació a l’Emmy. «Part del viatge des que va acabar es va limitar a estar orgullós de la sèrie [...] i de tot el relacionat amb aquesta, i no a fugir-ne», acaba. 

Malgrat haver-se recuperat gràcies a l’ajuda de professionals, la pandèmia va truncar els plans de l’artista per fitxar per nous projectes, tot i que sí que el podem veure pròximament en un dels capítols de la segona temporada de ‘Modern Love’, que es podrà veure per Amazon Prime Video a partir del 13 d’agost.

Temes:

Joc de trons