Novetat en la tutela

Britney Spears podrà triar el seu advocat per primera vegada en 13 anys

  • El seu nou lletrat s’ha encarregat de casos de figures com Sean Penn i Steven Spielberg

Britney Spears podrà triar el seu advocat per primera vegada en 13 anys

EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Los Angeles va permetre aquest dimecres que Britney Spears pugui triar el seu advocat, un canvi substancial en la tutela legal que controla la seva vida des de fa més de 13 anys i a la qual la cantant vol posar fi. A partir d’ara, Britney serà representada per Mathew Rosengart, un advocat que ha portat casos de celebritats com Sean Penn i Steven Spielberg i que tindrà com a primer objectiu treure Jamie Spears, pare de l’artista, de la tutela.

Des de 2008, Britney havia estat representada per Samuel Ingham, un lletrat designat per la cort que recentment va sol·licitar retirar-se del cas després que la seva tasca quedés en dubte quan la cantant va dir que mai la va deixar parlar en contra de la tutela i que tampoc va ser informada sobre el seu dret a demanar l’acabament. Segons una exclusiva del diari ‘The New York Times’, aquest advocat hauria guanyat més de 3 milions de dòlars des de 2008 i fonts pròximes al cas han denunciat que Ingham ha sigut més fidel als interessos del pare que de la cantant. Però, a més, el fet que Britney pugui contractar el seu representant posa en entredit l’existència de la tutela legal, un mecanisme reservat per a persones greument incapacitades i que se suposa que no poden fer-se càrrec de si mateixes. Així, la decisió de la jutge estableix un precedent en el cas de Britney que podria traslladar-se a la resta del sistema legal que empara les tuteles, en plena controvèrsia gràcies a la notorietat de la cantant.

Notícies relacionades

La setmana passada, la mare de Britney, Lynne Spears, va sol·licitar que la seva filla pogués escollir un advocat: «Ara, i en els últims anys, la persona tutelada és capaç de cuidar-se de si mateixa i, de fet, dins dels paràmetres de la tutela, ha guanyat literalment milions de dòlars com a celebritat internacional», va argumentar. No obstant, el seu pare, Jamie Spears (estan divorciats), és qui exerceix com a tutor des d’aleshores i de moment no ha fet cap pas per apartar-se de la tutela o relaxar algun dels seus aspectes. Durant la nova audiència, Britney va tornar a insistir que no només vol posar fi a la tutela, sinó que vol demandar el seu pare per «abús».

Centenars de manifestants es van congregar a la porta dels jutjats de Los Angeles per reivindicar la llibertat de l’artista, el cas de la qual ha fet la volta al món després de la seva declaració del 23 de juny en la qual va assegurar que «no era feliç» i que vivia en un règim d’«esclavitud».