A LA CASA VICENS DE GAUDÍ

L’IED Barcelona celebra la desfilada de graduació dels seus alumnes

  • L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha celebrat la desfilada de fi de curs en format digital amb un total de 25 col·leccions 

  • Els premis a millor col·lecció, ‘fashion film’ i ‘shooting’ han sigut per a Laura Cháfer, Luciana Cabrera i Giacomo di Paolo

L’IED Barcelona celebra la desfilada de graduació dels seus alumnes
3
Es llegeix en minuts

L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha celebrat la seva desfilada de fi de curs en format digital amb un total de 25 col·leccions i en un marc emblemàtic de la ciutat: la Casa Vicens. Els alumnes del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design han presentat les seves col·leccions de final de carrera demostrant, una vegada més, la seva capacitat d’adaptar-se als nous contextos amb propostes desenvolupades durant l’últim any.

‘Fashioners of the World 2021’ s’emmarca a la icònica Casa Vicens, ubicada al barri de Gràcia. Primera obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, és un entorn incomparable en el qual IED Barcelona troba un paral·lelisme entre l’arquitectura i les propostes dels acabats de graduar: experimentació i creativitat.

 «No és de poca importància que hàgim escollit aquest lloc per a la nostra desfilada. Casa Vicens és el preludi de l’obra mundialment coneguda del famós arquitecte català. Aquí va abocar tot el seu talent, les seves referències, el seu aprenentatge, la seva visió... com els nostres estudiants a les seves primeres col·leccions», ha explicat Alessandro Manetti, CEO de l’IED a Espanya.

 Com en les últimes quatre edicions, l’esdeveniment ha acollit l’entrega dels premis ‘Fashioners of the World’. El guardó Franca Sozzani a la millor col·lecció ha sigut atorgat per un jurat internacional integrat per Mickey Boardman, director editorial de ‘Paper Magazine’; Lynn Yaeger, editora de moda de ‘Vogue.com’; Stefan Siegel, fundador de ‘Not Just a Label’; i Elisa Pervinca Bellini, editora a ‘Vogue Talents’ i editora de sostenibilitat a ‘Vogue Italia’.

«Hem tingut un jurat increïble que ha valorat la dedicació i esforç dels nostres alumnes. Hem viscut un any excepcional i, tot i així, els estudiants han treballat amb més entusiasme i passió que mai, experimentant amb nous volums, siluetes i manipulacions», ha assenyalat Pilar Pasamontes, directora científica de Moda de l’IED Barcelona. 

El resultat és un ‘fashion film’, gravat el passat 8 de juny a la Casa Vicens de la mà de l’estudi barceloní Barberà films, on s’han revelat els premis i que es pot veure al canal de YouTube de l’Escola Superior de Disseny.

Guanyadors dels premis ‘Fashioners of the World’

 ‘Visit España’ de Laura Chafer ha sigut la proposta premiada com a millor col·lecció per part del jurat internacional. La col·lecció de l’estudiant del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda ha captivat per la seva vitalitat, colors i acabats. «Malgrat la situació, és sorprenent l’optimisme que mostra la col·lecció, les ganes que tenen els joves estudiants de sortir i viure intensament», destaca Lynn Yeager, editora de ‘Vogue.com’. 

Inspirada en la dècada dels 60 i el ‘boom’ turístic que va experimentar el país, aposta per colors vibrants, siluetes entallades i estampats geomètrics, abordant sense por el contrast entre passat i modernitat en vestits de punt ajustats, suports de pell, granotes de neoprè, capes-gavardina o abrics d’estampats florals. 

Notícies relacionades

D’altra banda, la directora de cine Isabel Coixet ha entregat el premi que porta el seu nom a Luciana Cabrera pel seu ‘fashion film’ ‘Rituals’. L’audiovisual revela les contradiccions que floreixen a l’intentar seguir un estil saludable sota una mirada irònica i intimista. En el seu projecte de final de carrera d’Estilisme i Comunicació de Moda, l’estudiant volia aprofundir visualment en conceptes com la dualitat de la personalitat, la distorsió de la realitat a causa de l’ego o el pensament col·lectiu.

 Finalment, ‘Pop Porn’ és el ‘shooting’ guardonat amb el premi Manuel Outumuro al millor ‘shooting’, realitzat per Giaco di Paolo. El prestigiós fotògraf ha assenyalat: «La sessió té uns posats i actituds extremes, però que la fan molt elegant. El càsting és molt encertat i molt reforçat per l’efecte del color al maquillatge». Aquesta proposta de l’estudiant de Disseny de Moda s’inspira en la cultura pop des d’una mirada intimista i reivindicativa que beu del viatge de descobriment sobre el món queer i les teories sobre sexualitat i gènere.

Temes:

Moda Disseny