Fundació i empori empresarial

Bill i Melinda Gates es divorcien després de 27 anys de matrimoni

  • La parella anuncia que continuarà treballant en la fundació que comparteixen

2
Es llegeix en minuts
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

El multimilionari fundador de Microsoft i filantrop Bill Gates i la seva dona, Melinda French, antiga executiva de la firma i companya en la fundació que tots dos comparteixen, han anunciat que es divorcien després de 27 anys de matrimoni, tres fills i un programa mundial de sanitat en diversos fronts, inclosa la vacunació contra la Covid-19 i la lluita contra la malària a l’Àfrica. L’anunci, idèntic, l’han fet públic tots dos per separat a Twitter.

«Després de molta reflexió i molt treball en la nostra relació, hem pres la decisió de posar fi al nostre matrimoni. Al llarg de 27 anys, hem criat tres increïbles fills i construït una fundació que treballa a tot el món per permetre que totes les persones puguin tenir vides saludables i productives», assenyala.

Els Gates anuncien que continuaran treballant junts en la fundació:

«Continuem compartint una creença en aquesta missió i continuarem treballant junts en la fundació, però ja no creiem que puguem créixer junts com a parella en aquesta pròxima fase de les nostres vides. Demanem espai i privacitat per a la nostra família mentre comencem aquest nou rumb vital», conclou el comunicat.

Melinda French, nascuda a Texas i llicenciada en informàtica i economia, va conèixer el seu fins ara marit quan treballava a Microsoft com a responsable de l’enciclopèdia Encarta. Van sortir durant sis anys fins que es van casar i ella va deixar el seu lloc en la companyia per dedicar-se a la família i ocupar-se d’una incipient fundació filantròpica que van crear junts però que inicialment només figurava a nom d’ell. Junts van construir una llegendària casa amb tots els avenços tecnològics als afores de Seattle en la qual vivien fins ara, no gaire lluny d’un altre matrimoni de milionaris que es van separar fa poc més d’un any, els Bezos, fundadors d’Amazon.

Gates, un dels solters d’or en la seva joventut, havia estat sortint durant bastants anys amb la inversora Ann Vinblat, tot i que vivint a centenars de quilòmetres de distància, ell a Seattle i ella a San Francisco. I gairebé va ser l’única nòvia que se li va conèixer fins Melinda French. Nen prodigi en una família pròspera de Seattle, va crear Microsoft amb Paul Allen quan encara no havia acabat la universitat. El seu sistema operatiu Windows el va fer milionari molt jove i, després d’arribar a ser un dels homes més rics del món, va deixar l’empresa que va fundar el 2008, per dedicar-se a la filantropia, per influx de la seva dona, però també d’un dels seus grans amics, el multimilionari Warren Buffett.

Notícies relacionades

Amb French ha tingut tres fills, una dels quals és amazona de competició, i als quals ha promès no deixar-los el gruix de l’herència quan mori i donar-la per a projectes benèfics.

La Fundació Bill i Melinda Gates és la fundació privada més gran del món i obté els seus ingressos en la major part dels guanys dels Gates. Finança iniciatives en diversos àmbits, entre els quals el d’educació, alimentació i sanitat.

Temes:

Bill Gates