Mascota presidencial

El gos rebel de Joe Biden torna a classe després d’un nou incident

Major, un pastor alemany de 3 anys, serà enviat de nou a un campus d’entrenament després de mossegar un altre empleat de la Casa Blanca

El gos rebel de Joe Biden torna a classe després d’un nou incident
3
Es llegeix en minuts

No sembla que Major, el jove pastor alemany de 3 anys del president dels Estats Units, s’estigui adaptant del tot bé a la nova residència del seu amo. A diferència de Champs, l’altre pastor alemany del matrimoni Biden, de 12 anys, al cadell no li està provant gens bé això d’estar envoltat de secretaris, assistents, funcionaris i membres de seguretat de la Casa Blanca, en una ambient de grans alfombres i de quadros i mobles regis. 

Segons va confirmar Michael LaRosa, portaveu de la primera dama nord-americana Jil Biden, Major serà enviat de nou a una escola per a gossos, després de tornar a mossegar un treballador de la Casa Blanca. «S’espera que l’estada de Major al centre sigui de diverses setmanes», va confirmar LaRosa.

No és el primer incident que protagonitza Major, que s’està mostrant una mica indomable, ja que al cap de poques setmanes d’instal·lar-se a la Casa Blanca va mossegar un altre empleat mentre estava de passeig pel jardins de la residència presidencial a Washington.

Un incident que Joe Biden va qualificar de lleu –«amb prou feines li va fregar la pell», va revelar–, però que va ser suficient per enviar Major de tornada a l’estat de Delaware, per ajudar-lo a aclimatar-se a la seva nova vida.

Visites al Despatx Oval

Però sembla que l’entrenament no va ser del tot fructífer, ja que el mes de març passat es va notificar que un funcionari del servei secret havia resultat ferit durant una dels rampells del gos. També se sospita que va ser Major, tot i que no n’hi ha constància certa, l’autor d’un ‘regalet’ trobat en un dels passadissos de la zona oficial de la residència. Es pot recordar que tant Champs com Major visiten amb freqüència Joe Biden al Despatx Oval.

Ara, en aquesta segona oportunitat, els entrenadors intentaran una vegada més que Major s’acostumi a la seva nova vida envoltat de persones alienes a la família Biden

Joe i Jill Biden no han dubtat mai en mostrar públicament el seu amor i carinyo per les seves dues mascotes, apareixent al seu costat en nombroses ocasions, inclosa la torçada de turmell del president provocada per un juganer Major, o a les xarxes socials, com el passat Dia Nacional de les Mascotes, quan la primera dama va tuitejar fotos dels dos gossos amb la frase: «¡Estimo aquests dos!».

Col·lega britànic

Major no és l’únic cas de gos entremaliat propietat d’un alt mandatari. En aquest sentit el primer premi se l’emporta Dylin, el petit jack russell terrier del primer ministre britànic, Boris Johnson, i la seva parella, Carrie Symonds. Dylin ha posat en més d’un compromís el seu amo a l’orinar-se en alfombres perses de 400 anys o en les carteres de diversos ministres, esgarrapar mobles del període Lluís XIV, rosegar llibres antics o destrossar un tamboret fet amb la pota d’un elefant caçat per Theodore Roosevelt. Uns desperfectes que de moment li han costat 1.200 euros a Johnson.

Tradició presidencial

Notícies relacionades

Des de fa dècades, ha sigut un costum que els presidents dels Estats Units convisquin amb els seus gossos a la Casa Blanca. Així, el president George W. Bush va conviure amb tres gossos; un d’ells, Spot, un springer spaniel anglès, va néixer a la Casa Blanca. La seva mare va ser Millie, gossa de George H.W. Bush, expresident dels EUA. També els Obama van tenir amb ells Bo i Sunny, dos gossos d’aigua portuguesos, durant els seus dos mandats presidencials.

Només els anteriors inquilins de la Casa Blanca, Donald Trump i Melania Trump, van trencar una tradició que es va iniciar fa 45 anys.