Les (joves) caps de la claqueta

Emerald Fennell, de Camilla Parker a ‘The Crown’ al debut històric als Oscar

. La seva pel·lícula ‘Una jove prometedora’ ha aconseguit cinc candidatures.

. És la primera dona que amb la seva ‘opera prima’ opta als guardons de millor pel·lícula i direcció.

. També nominada com a guionista, va acabar el rodatge a punt de donar a llum.

Emerald Fennell, de Camilla Parker a ‘The Crown’ al debut històric als Oscar
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Emerald Fennell acaba de fer història a les nominacions als premis Oscar. La seva pel·lícula, ‘Una jove prometedora’, acaba d’aconseguir cinc candidatures, convertint-se en la primera dona que amb la seva ‘opera prima’ opta als guardons de millor pel·lícula i direcció. I al costat de la xinesa Chloe Zhao ha marcat una altra fita: per primera vegada dues dones són entre les aspirants a l’estatueta a la millor direcció.

Als seus 35 anys, Emerald Fennell té un currículum d’allò més variat. És filla d’un prestigiós joier de l’alta societat britànica, la seva germana Coco és dissenyadora de moda, la seva mare ha treballat en cases d’alta costura i és escriptora. Va ser criada entre l’elit, en un dels millors internats, el Marlborough College, però aviat va començar a interessar-se per la interpretació i als 15 anys va aconseguir els seus primers papers. Va participar en algunes pel·lícules angleses de prestigi fins que va aconseguir fer-se un lloc en la ficció televisiva ‘¡Llama a la comadrona! D’allà, a encarnar Camilla Parker Bowles en la ja mítica sèrie ‘The Crown’ en la seva quarta temporada.

El consentiment sexual

Notícies relacionades

Més enllà de la seva faceta com a actriu, Fennell sempre havia tingut altres inquietuds, entre les quals, escriure relats a mig camí entre el terror i la fantasia. En el rodatge d’‘Albert Nobbs’ (2011) va coincidir amb Phoebe Waller-Bridge, que també tenia ambicions creatives que poc a poc va poder portar a terme, primer a ‘Crashing’, després a la celebrada ‘Fleabag’ i a ‘Killing Eve’. Per a la segona temporada d’aquesta última sèrie, Waller-Bridge va cridar Fennell perquè s’incorporés a l’equip de guionistes.

La primera vegada que es va posar darrere d’una càmera va ser per filmar el curtmetratge ‘Careful How Yo Go’. Dos anys més tard, ‘Una jove prometedora’ s’ha convertit en una de les grans pel·lícules que aborden el consentiment sexual a l’era Me Too. La directora estava embarassada de set mesos durant el rodatge, fruit de la seva relació amb el cineasta i productor Chris Vernon, i va donar a llum tres setmanes després d’acabar-lo. Ara disfruta de la maternitat i de les seves tres nominacions com a guionista, directora i productora.  

Temes:

Oscars Cine