A 4 dies de l’entrevista amb Oprah

Meghan es revolta davant les acusacions de ‘bullying’ de Buckingham

  • El Palau ha obert una investigació després de revelar ‘The Times’ les queixes d’assetjament rebudes per diversos treballadors de Kensington contra la duquessa de Sussex, en el punt de mira per unes arracades de Chopard regalades pel príncep saudita Mohamed bin Salman

  • L’exactriu acusa la casa reial de perpetuar les mentides sobre ella i Enric

Meghan es revolta davant les acusacions de ‘bullying’ de Buckingham
5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La victòria als jutjats de Meghan Markle contra el ‘Mail on Sunday’ per violació de privacitat i la pròxima emissió de l’entrevista dels ducs de Sussex, aquest diumenge en ‘prime time’ al programa d’Oprah Winfrey, tenen nerviosos la premsa i la Corona britànica, que acaben de respondre amb un doble atac a través de ‘The Times’, diari al qual els advocats dels ducs de Sussex acusen d’haver sigut utilitzat pel palau de Buckingham per vendre una narrativa completament falsa sobre ells just abans de l’esperat especial informatiu de 90 minuts que emetrà la CBS.

Coincidint amb tota aquesta expectació al voltant d’Enric (36) i Meghan (39), diversos treballadors del palau de Kensington han revelat a ‘The Timesla queixa de ‘bullying’ que van formular contra Meghan Markle l’octubre del 2018, quan la dona del príncep encara era membre de la família reial. Segons el diari, la denúncia va ser tramitada per Jason Knauf, llavors secretari de comunicacions de la parella a Kensington. En concret, Knauf va informar del presumpte comportament de Meghan Simon Case, secretari personal del príncep, i la cap de recursos humans de Clarence House. «Sembla que la duquessa sempre té algú en el punt de mira. Està assetjant Y i mirant de minar la seva seguretat en si mateixa. No parem de rebre informes de gent que ha sigut testimoni d’actituds inacceptables cap a Y», es llegeix al correu enviat per Knauf. En la mateixa missiva també es mostrava «molt preocupat» per l’assetjament que havien rebut dos empleats que finalment van marxar de Kensington, i per «la minva de confiança» i l’«estrès que havia de suportar la secretària personal de Meghan llavors, Samantha Cohen.

Intercessió d’Enric

Davant aquestes informacions, el Palau de Buckingham ha confirmat que ha obert una investigació sense precedents per aclarir aquestes acusacions.

El diari afirma que, el 2018, Knauf va elevar una queixa per la situació al considerar que almenys un membre de la plantilla podia haver sigut «humiliat» per la duquessa, però el príncep Enric, net de la reina Isabel II, «li va pregar» que no seguís endavant amb les seves indagacions.

Al veure que la queixa no va prosperar, Knauf va renunciar al càrrec, tot i que després va ser contractat com a assessor pel príncep Guillem i actualment és el director executiu de la fundació del germà d’Enric.

Les fonts que cita ‘The Times’ han relatat que Meghan volia aparèixer davant la societat com una «víctima» i presentar el seu paper en la família reial com una «experiència insuportable» per convèncer Enric que havien d’abandonar el Regne Unit. I va acabar produint-se. El gener del 2020 els ducs van anunciar la seva intenció de fer un pas enrere com a membres actius de la monarquia britànica i deixar de residir al Regne Unit. Actualment tenen fixada la seva residència a Califòrnia (EUA).

«Preocupació» a Palau

Després de les revelacions, el Palau de Buckingham ha expressat en un comunicat la seva «preocupació» per les acusacions abocades sobre Meghan. «El nostre equip de recursos humans avaluarà les circumstàncies que s’esmenten en aquest article. Membres de la plantilla que van estar involucrats en aquell moment, inclosos els que han deixat la casa, seran convidats a participar [en les indagacions] per veure si es poden aprendre lliçons», assenyala la nota de la residència oficial de la reina Isabel II, que recorda que tots els seus empleats es regeixen per unes normes de «dignitat en el treball» que fa «diversos anys» que estan vigents i que «no tolera ni tolerarà assetjament o intimidacions» als seus empleats.

Les arracades de la polèmica

Per si això no fos suficient, ‘The Times’ també revela que les arracades de Chopard que Meghan va lluir durant un sopar oficial a les Fiji el 2018 van ser un regal de noces que li va fer Mohamed bin Salman, el controvertit príncep hereu de l’Aràbia Saudita que tres setmanes abans hauria ordenat l’assassinat del periodista Jamal Khassoggi. Kensington va rebre instruccions d’explicar als mitjans de comunicació que les anelles d’aranya van ser «prestades», cosa que va dir a la premsa que va cobrir aquella cita. Ara, un assistent ha afirmat al diari que el duc i la duquessa van dir que les arracades van ser deixades per un joier. No obstant, els advocats de la duquessa han aclarit a ‘The Times’ que, si bé ella pot ser que digués que les joies van ser deixades, no va dir que els hi prestés un joier, per això no hauria mentit a ningú sobre la seva procedència.

Hores després de transcendir totes aquestes informacions, aquest dijous al matí s’ha divulgat un nou avanç de l’entrevista d’Oprah Winfrey en què Meghan acusa la casa reial de «perpetuar» les mentides sobre el príncep Enric i ella. «¿Com et sents sobre que el Palau de Buckingham et senti explicar la teva versió?» pregunta Winfrey en l’extracte de 30 segons. «No sé com ells podrien esperar que, després de tot aquest temps, estaríem simplement callats si la Firma [com es refereix a la Corona britànica] està jugant un rol actiu per perpetuar mentides sobre nosaltres», afirma Markle, actualment embarassada del segon fill. «I si això ve amb el risc de perdre coses, hi ha molt que ja s’ha perdut», afegeix.

Entrevistes a la tele

‘Oprah with Meghan and Harry’ és el títol de l’especial que emetrà CBS aquest diumenge. Dilluns passat es va revelar un altre avanç d’aquesta entrevista, en la qual el príncep Enric va admetre que temia que es repetissin els problemes que va afrontar la seva mare, Diana de Gal·les, quan va quedar fora de la família reial britànica. Diana de Gal·les es va separar del príncep de Gal·les i hereu al tron britànic l’any 1992 i anys després se’n va divorciar. La princesa va perdre la vida el 31 d’agost del 1997 en un accident a París.

Notícies relacionades

«La meva preocupació va ser, sobretot, que la història es tornés a repetir. Per mi, estic realment alleujat i content d’estar assegut aquí, parlant amb vostè i amb la meva dona al meu costat», diu durant l’entrevista.

Per tirar més llenya al foc, la setmana passada Enric va assegurar en una altra entrevista amb James Corden que havia abandonat la seva feina en la família reial per culpa dels mitjans britànics. «Tots sabem com és la premsa britànica, i estava destruint la meva salut mental, era tòxic. Així que vaig fer el que qualsevol marit i pare hauria fet: “He de treure la meva família d’aquí”», va detallar.