Declararà el 10 de març

Depardieu: «Soc innocent, no tinc res a témer»

L’actor francès qualifica d’«infundades» les acusacions d’una jove actriu de violació i agressions sexuals

Depardieu: «Soc innocent, no tinc res a témer»
1
Es llegeix en minuts

El popular actor francès Gérard Depardieu es va declarar innocent aquest dijous de les acusacions de violació i agressió sexual i va assegurar que no té «res a témer». «Soc innocent», assegura Depardieu en una entrevista al diari italià ‘La Repubblica’, en la qual assegura que es tracta d’acusacions «infundades». «No hi ha proves, no hi ha res en contra meu», va afegir.

«Per a mi la investigació estava arxivada», va explicar l’actor en una entrevista concedida durant el rodatge de la nova pel·lícula del director Patrice Leconte. Depardieu, que interpreta el cèlebre comissari Maigret, va reiterar «el caràcter totalment infundat de les acusacions». «L’únic que puc fer és rebutjar amb termes molt clars totes les acusacions, com ja ho vaig fer davant els investigadors», va insistir.

Sorprès

L’actor, de 72 anys, va anunciar que compareixerà davant del tribunal el 10 de març per reiterar la seva innocència. Dimarts, fonts judicials van revelar a l’agència France Presse que l’actor havia sigut imputat el 16 de desembre a París per «violació» i «agressions sexuals» comeses el 2018 contra una jove actriu.

L’actor va assegurar que «està molt sorprès per la decisió del tribunal d’obrir de nou la investigació», que havia sigut arxivada «per falta de proves». Depardieu assegura que prefereix «evitar parlar» de la jove actriu que va presentar la denúncia en contra seu. «Em sembla terrible la cobertura mediàtica que han fet del cas. Vivim en una era dominada per un flux continu i despietat d’informació», va lamentar.

Notícies relacionades

«Amb tots aquests canals en ‘streaming’, els nous mitjans de comunicació, els llocs web, les xarxes socials, és com si un visqués amb un auricular que transmet constantment notícies negatives i moltes vegades falses i esbiaixades. Odio tot això», va afegir l’actor, que es troba en llibertat sense cap tipus de control judicial.

Fets ocorreguts el 2018

La demandant, que té menys de 30 anys, el va acusar de diverses violacions i agressions sexuals que van tenir lloc el 7 i 13 d’agost del 2018 al domicili parisenc de l’actor. Després que la fiscalia de París arxivés la investigació el juny del 2019, l’actriu va tornar a presentar una denúncia i un jutge d’instrucció va reobrir la investigació l’agost del 2020.