SÈRIE EN CONFLICTE

Woody Allen qualifica ‘Allen vs Farrow’ de «producte sensacionalista»

La nova ficció d’HBO incideix de nou en les acusacions d’abusos sexuals de Dylan Farrow contra el cineasta

lmmarco24943694 mas periodico   woody allen  mia farrow and  their children 180524134523

lmmarco24943694 mas periodico woody allen mia farrow and their children 180524134523 / NEW YORK USA BIG APPLE CIRCUS 10TH ANNIVERSARY

2
Es llegeix en minuts

Ni 24 hores ha trigat Woody Allen a sortir al pas per la controvertida sèrie documental ‘Allen vs Farrow’, que aquest diumenge va estrenar la plataforma HBO i que incideix en les acusacions contra el director de cine per presumptes abusos sexuals a la seva filla Dylan Farrow.  

Un representant d’Allen, de 85 anys, i de la seva dona, Soon-Yi Previn, de 50, ha emès un comunicat en el qual critica el programa qualificant-lo de «treball de demolició ple de falsedats», segons publica el britànic ‘Daily Mail’. Així, el representant legal d’Allen assegura que la sèrie dona una imatge condemnatòria del cineasta i mostra de manera tendenciosa la relació que tenia amb la seva jove filla adoptiva Dylan Farrow i el culpabilitza de la separació amb Mia.

«Si bé un treball de mala qualitat pot cridar l’atenció, no canvia els fets», rebla el comunicat del premiat director.

El paper de Ronan Farrow

Woody Allen també assegura que els creadors de la ficció són simples «instruments» que han col·laborat amb Mia Farrow per crear un treball sensacionalista i escandalós per assegurar-se l’èxit mediàtic i d’audiència de la sèrie. 

Per reafirmar-se en l’afirmació, el guanyador de l’Oscar posa com a exemple el contracte de tres anys que el 2018 va firmar Ronan Farrow, fill de Mia i periodista d’investigació, amb la plataforma de ‘streaming’ per produir pel·lícules i documentals.

«Lamentablement, no és sorprenent que la cadena que transmetrà això sigui HBO, que té un contracte de producció permanent i una relació comercial amb Ronan Farrow», assegura Allen en la seva nota de premsa.

Recordem que Ronan és un periodista d’investigació de la revista ‘The New Yorker’, que va guanyar un premi Pulitzer pel seu treball en què es van destapar les acusacions d’agressió sexual contra el magnat del cine Harvey Weinstein.

Formada per quatre episodis, amb vídeos casolans, aportacions d’alguns dels implicats i molt especialment amb el testimoni de Dylan Farrow, però en cap cas del mateix Allen ni de Moses Farrow, molt crític amb l’actuació de la seva mare, ‘Allen vs Farrow’ ha sigut dirigida per Amy Ziering i Kirby Dick (‘The invisible war’, 2012). 

Una relació de 12 anys

Notícies relacionades

Woody Allen i Mia Farrow van mantenir una relació sentimental durant 12 anys. En aquell temps l’actriu ja tenia set fills: tres d’ells amb el director d’orquestra André Previn, tres més eren adoptats (incloent-hi Soon-Yi Previn), i un més que va adoptar ella pel seu compte (Moses Farrow). 

Després d’iniciar la seva relació amb Allen, Farrow va adoptar una nena el 1985 (Dylan Farrow), i posteriorment el director va acceptar que aquesta fos filla seva igual com Moses. Va ser l’agost de 1992, quan Dylan Farrow, llavors de 7 anys, va assegurar que Allen havia abusat sexualment d’ella a l’àtic de la casa de la seva mare a Connecticut (EUA), unes acusacions que Woody Allen sempre ha negat i a les quals no ha hagut d’enfrontar-se judicialment per falta de proves.