Missatge reial

Letizia demana un ús «responsable i crític» dels mitjans digitals

La Reina alerta en un vídeo del risc d’abusar de tots aquests suports durant la pandèmia, sobretot en el cas dels nens

reina-letizia

reina-letizia

1
Es llegeix en minuts

La reina Letizia ha aprofitat el Dia d’Internet Segura per reclamar a Twitter un ús «responsable i crític» dels mitjans digitals, sobretot per part dels nens. En un vídeo difós per la Casa Reial, Letizia Ortiz fa una crida a la reflexió sobre el risc d’abús de tots aquests suports durant la pandèmia, alhora que alerta del perill de la denominada «obesitat digital».

Letizia Ortiz assegura que «aquest any és més pertinent que mai posar a sobre de la taula l’ús que fem tots de la xarxa perquè la pandèmia ha accelerat la digitalització», com ho demostra el fet que hagi augmentat un 80% el temps que passen els ciutadans davant d’una pantalla.

Notícies relacionades

Per això va demanar «un ús responsable, respectuós, creatiu i crític de la tecnologia», sobretot pels «menors», que sigui compatible amb «el desenvolupament de les capacitats digitals per propiciar un progrés inclusiu i sostenible que garanteixi el benestar social». Entre els riscos que planen sobre l’ús d’aquests mitjans, la monarca va citar «el ciberassetjament, les tecnoaddiccions, la gestió de la seguretat i la possible degradació de la nostra capacitat d’atenció, el que s’ha encunyat ja com a obesitat digital».

La reina ha gravat aquesta intervenció, convidada per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, per a la inauguració d’unes jornades organitzades juntament amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat amb motiu del Dia d’Internet Segura.