La llista d’èxits

Aitana trenca la ratxa de Pablo Alborán i li arrabassa el número 1

‘11 razones’ desplaça ‘Vértigo’ després de comptabilitzar-se les vendes nadalenques

Aitana trenca la ratxa de Pablo Alborán i li arrabassa el número 1
2
Es llegeix en minuts

Més d’un mes després de la seva sortida al mercat, ‘11 razones’ d’Aitana ha aconseguit finalment el número 1 en la llista d’àlbums de més èxit a Espanya, trencant de passada la triomfal ratxa de ‘Vértigo’ de Pablo Alborán, després de quatre setmanes consecutives en aquesta posició.

Promusicae ha donat a conèixer aquest dimarts les dades corresponents a la setmana del 8 al 14 de gener, la primera immediatament posterior a les tradicionals compres nadalenques i a l’augment en el consum de còpies físiques de discos com a regal. Com a resultat d’aquesta ressaca, els artistes amb més públic jove i de més penetració al mercat de ‘streaming’ pugen posicions. Després d’Aitana, Bad Bunny ascendeix al número 2 amb ‘El último tour del mundo’ (també al número 10 amb ‘YHLQMDLG’), Rauw Alejandro ho fa amb ’Afrodisiaco’ al cinquè i ‘ENOC’ d’Ozuna al sisè. Igualment beneficiats surten ‘Future Nostalgia’ de Dua Lipa, setena en l’última setmana, així com ‘Fine Line’ de Harry Styles, que és vuitè.

La resta del «top 10» l’ocupen ‘Aviónica’ d’Antonio Orozco, que s’aferra al tercer lloc que ocupava en l’anterior llista; l’esmentat ‘Vértigo’ d’Alborán, que cau quatre posicions, fins al cinquè lloc; i ‘Siete veces sí’ de Vanesa Martín, que també baixa, en el seu cas fins al novè lloc.

Fora de les posicions d’honor, i en una setmana sense gairebé novetats (tret de treballs com ‘Monarca’ d’Eladio Carrión, que debuta en el número 14), la tendència a l’alça de discos amb millors dades en ‘streaming’ es manté, vegeu ‘evermore’ de Taylor Swift (11), ‘La isla EP’ de Rels B (13) o ‘Emmanuel’ d’Anuel AA (15).

Notícies relacionades

Per contra, es desplomen àlbums que havien aguantat als primers llocs en les últimes setmanes gràcies al mercat físic, com ‘6.0’ de Raphael, que passa del 4 al 18, ‘PWR UP’ d’AC/DC, que ho fa del 8 al 19, i ‘Letter To You’ de Bruce Springsteen, del 10 al 24.

Bad Bunny es manté així mateix inamovible a dalt de tot de la llista de senzills amb ‘Dakiti’, al costat de Jhay Cortez, i amb ‘La noche de anoche’, amb Rosalía, abonat al bronze d’aquesta classificació. En el buit entre tots dos, ‘Bandit’ de Myke Towers puja i rasca per primera vegada el segon lloc a costa de ‘Tu me dejaste de querer’ de C. Tangana, que descendeix al quart lloc.