CANTANT BRAU

Les dones de Bertín, entre el mite i la llegenda

osborne

osborne

5
Es llegeix en minuts

Fa tot just dos dies saltava la que sens dubte serà la notícia d’aquest inici d’any, amb permís del pròxim capítol en la ja longeva batalla del clan Pantoja-Rivera, la separació de Bertín Osborne i Fabiola Martínez.

Amb un breu comunicat en el qual s’al·legava a «problemes de convivència», i assegurava que «no hi ha ni hi ha hagut terceres persones, el cantant de ranxeres de 66 anys i l’exmodel veneçolana de 49 posaven fi a una relació matrimonial de 14 anys, que es va iniciar un 10 de juny del 2006 a la ciutat de Sevilla, després d’uns anys de tòrrid festeig que va començar en el rodatge d’un videoclip.

Eren les segones núpcies per a Norberto Juan Ortiz Osborne, únic fill home d’Enrique Ortiz López-Valdemoro, octau comte de Donadío de Casasola i sèptim comte de Navas, després del seu matrimoni amb Sandra Domecq Williams, filla d’una família de Jerez de la Frontera angloespanyola de tradició. La jove parella es va casar el 1977 per a una relació de 12 anys i quatre fills en comú i un final una mica tempestuós ple d’infidelitats.

La que per a molts va ser el gran amor en la vida de Bertín va morir l’agost del 2004 víctima d’un càncer.

La llegenda

I fins a aquí el currículum canònic de l’intèrpret de ‘Buenas noches señora’, ja que la carrera sentimental del ben plantat galant nascut a Madrid, en alguns moments acusat de masclista prepotent, està esquitxada de sonats ‘affaires’, moltes amants i diverses nòvies més o menys oficials que han fonamentat la llegenda de les més de 1.000 dones que han passat pels braços de l’aristòcrata presentador, cosa que la enfrontat en una espècie de rivalitat amatòria amb l’altra gran bragueta brava hispana, ni més ni menys que el mític Julio Iglesias.

Una llegenda que Bertín va voler desmuntar fa uns anys en el programa ‘Sálvame Deluxe’, amb polígraf, afirmant que la xifra era exagerada, però assegurant que mai no havia utilitzat la Viagra i que desconeixia el que era una destrempada. Geni i figura. Llegenda i mite.

Les seves primeres nòvies

Als seus anònims anys mossos per les discoteques de la capital en les quals se li havien de «treure les dones de sobre», en paraules d’una amistat, amb el temps, a les seves conquestes se li anaven sumant actrius, presentadores, cantants i fins i tot alguna princesa. 

Amb la discreció que caracteritza qualsevol cavaller en general i Bertín en particular, el cantant mai no ha revelat el nom de les seves parelles, però no fa gaire que es va conèixer que Ana Obregón i Bertín havien tingut un breu i secreta història de joventut, que la biòloga actriu sembla no recordar. L’empresària Alicia Koplowitz i la presentadora Paloma Lago, sempre presumptament, van ser també conquestes del galant d’ulls blaus. 

Els anys vuitanta van ser prolífics per a la incipient carrera artística de Bertín, amb temes com ara ‘Amor mediterráneo’, ‘Tú, solo tú’ i ‘Perdóname’, i també per a l’esplendor ‘kitsch’ de la Costa del Sol. A la Marbella de la festa contínua destacava per la seva bellesa nòrdica i la seva sòbria elegància Sofia de Habsburg

L’arxiduquessa i princesa d’Hongria i Bertín mai no van confirmar la relació, però algunes fonts de l’època van assegurar que l’excel·lent amistat que van mantenir va traspassar les portes de més d’una habitació. 

Les conquestes de Miami

Després de la seva separació de Sandra Domecq el 1989, Bertín va posar rumb a Miami. En el refugi tropical de tants artistes espanyols, d’Alejandro Sanz a Nacho Cano, David Bisbal o Julio Iglesias, una altra vegada el mite, Bertín va buscar nous reptes professionals i també en va trobar de personals. Va ser a la ciutat de Florida on va conèixer Brigitte Nielsen, reconeguda actriu d’alguns films menors i coneguda principalment pel seu matrimoni amb l’actor Sylvester Stallone. Pel que sembla, va ser el mateix cantant el que va posar fi a aquesta relació tan intensa, esgotat i atabalat per les exigències amatòries de l’actriu, model i cantant danesa d’1,85 metres. Tot un repte. 

Al paradís llatí d’EUA Bertín també va intimar amb una altra de les dones més espectaculars del moment, Bárbara Carrera, la nicaragüenca noia Bond de ‘Nunca digas nunca jamás’, i amb la gran bellesa morena del tennis dels anys 90, l’argentina Grabiela Sabatini.

La nòvia americana

Però la seva etapa americana també va tenir moments d’estabilitat sentimental, amb la relació de gairebé nou anys que va mantenir amb l’espectacular model nord-americana Arianne Brown, 17 anys més joves que ell. Un idil·li que a punt va estar d’acabar en casament el 1993 i especialment recordat per les fotos que va publicar la revista ‘Interviu’ d’un Bertín totalment despullat a la coberta d’un iot junt amb Arianne en ‘top-less’ en aigües de Miami.

Unes instantànies que van fer molt parlar i per les quals s’especula que Bertín va cobrar pel ‘robat’ marítim uns 42.000 euros.

Mar Flores, enlluernada

Una altra de les conquestes, aquesta vegada confirmada per la mateixa interessada, va ser la de la model Mar Flores. La parella es va conèixer en el programa ‘Vip noche’. Entre les cançons d’Emilio Aragón i els balls de les Cacao Maravillao, Mar va caure rendida als encants del seductor galant. «Jo era una noia mona, totalment d’anada. Ell era un tros d’home d’1,90 d’estatura. La veritat és que em vaig quedar, com se sol dir, amb la boca oberta. Era aclaparador». Però pel que sembla l’enamorament no va ser de la mateixa intensitat per part del cantant.

Notícies relacionades

«Vam començar a ximplejar i vam acabar més seriosament. Sobretot per la meva part. Jo crec que ell tenia diverses cares i a cada noia li deia una cosa diferent. A mi em va captivar i després vaig patir molt. Totes em deien: ‘t’està enganyant’. I era veritat, m’enganyava. Suposo que no podia evitar-ho. Ell és ell», confessava fa un temps la model i empresària sobre la seva relació amb l’intèrpret madrileny de cor de Jerez.

Ara, als seus madurs 66 anys, Bertín Osborne torna a estar sol i sense compromís. La qüestió és fins quan.