ARTISTA SENSE PIULAR

James Rhodes fuig de Twitter i es refugia a Instagram

El músic britànic tanca el seu compte a la xarxa després dels virulents atacs de la dreta

zentauroepp49901938 icult james rhodes publicaci n libro  playlist  rebeldes y r200130122601

zentauroepp49901938 icult james rhodes publicaci n libro playlist rebeldes y r200130122601

2
Es llegeix en minuts

Són alguns ja els personatges famosos que han dimitit de Twitter desencisats amb el continu sacseig. L’últim que ha decidit llançar la tovallola per aconseguir una vida més relaxada lluny de certes xarxes socials en les quals el degollament dialèctic sol ser norma ha sigut James Rhodes.

Habitual en la xarxa de l’ocell blau, en la qual tant elogiava l’estil de vida a Espanya, unes croquetes, l’alba de Madrid o oferia algun retall de la seva obra, com també les seves objeccions i crítiques als partits de la dreta espanyola.

Així, en un dels seus últims tuits, Rhodes animava els votants de Vox a deixar Twitter i a emigrar a Parler, la xarxa més utilitzada per l’extrema dreta internacional. ‘Personalment crec que seria simplement meravellós que 3.640.000 votants i alguns polítics deixessin Twitter i es mudessin a Parler. Tanquin al sortir», publicava.

Acusacions d’‘amiguisme’

Com era d’esperar, la reacció dels ‘haters’ va ser virulenta, però el punt d’inflexió pel que sembla es va produir quan el mes d’octubre passat el músic va interpretar l’‘Himne de l’alegria’ en la presentació que va fer Pedro Sánchez del Pla Nacional de Recuperació. La concessió de la nacionalitat per part del Govern al compositor un mes després ja va ser la gota que va fer vessar el got i va obrir la veda de crítiques, entre acusacions d’‘amiguisme i favoritisme’ i crides al boicot a certa marca comercial d’embotits amb què Rhodes va col·laborar en el seu espot nadalenc.

Ara, un mes després és el mateix pianista britànic el que ha anunciat el seu adeu a Twitter a través d’altres xarxes socials, Instagram i Facebook: «Centrant-me molt en assumptes creatius en aquest moment. He deixat Twitter (com molts de vosaltres heu suggerit). Les coses semblen una mica més amigables aquí. Doncs, back to work».

Com era d’esperar, l’anunci del tancament ha provocat una altra cascada de falses acusacions i especulacions imaginatives, com les del diputat nacional de Vox Víctor Sánchez del Real afirmant que havia sigut el mateix Twitter qui havia tancat el compte.

Notícies relacionades

Altres tuitaires tenen clar que el sobtat ‘black out’ del músic es deu a un pròxim càrrec ben remunerat en algun ministeri.

James Rhodes ha fugit de Twitter per refugiar-se a Instagram, on pel que sembla i de moment els comentaris són més amables i constructius.