PARTIDES COREOGRAFIADES

Anya Taylor-Joy: «Sabia que hi havia un tauler i que hi havia unes fitxes, però això era tot»

  • L’actriu confessa a Ellen DeGeneres, que no sabia jugar als escacs abans de protagonitzar ‘Gambito de dama’
  • La noia, de 24 anys, assegura que va anar aprenent juntament amb el seu personatge
miniaturas

miniaturas / Laurence Cendrowicz (The Forge/BBC/ Laurence Cendrowicz)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Anya Taylor-Joy(Miami, 1996), la protagonista de‘Gambito de dama’, la producció revelació de Netflix, que passarà a la història com la minisèrie més vista de la plataforma, ja que des de la seva estrena el 23 d’octubre passat ha sigut vista per ni més ni menys que 62 milions de persones.

Amb només 24 anys, Taylor-Joy, que s’ha convertit en l’actriu més mediàtica del moment, ha revelat en el programa matutí d’Ellen DeGeneres, que abans d’interpretar Beth Harmon, la mestra d’escacs, no sabia jugar i que pràcticament va anar aprenent juntament amb el seu personatge.

La intèrpret de cèlebres produccions com ‘The witch’, ‘El secreto de Marrowbone’ i ‘Glass’, entre d’altres, ha reconegut que no sabia gaire cosa sobre escacs fins que li van donar el paper. «Sabia que hi havia un tauler i que hi havia unes fitxes, però això era tot», va assegurar per afegir: «Així que estic encantada que la meva introducció a aquest joc hagi arribat de la mà de gent tan meravellosa i dels professors tan fantàstics que he tingut rodant», va relatar la també model, que va ser descoberta per Sarah Doukas, la mateixa agent que va descobrir Kate Mossi Cara Delevingne.

Notícies relacionades

Per sort per a ella, les partides que apareixen en la sèrie estaven totalment coreografiades. No obstant, una vegada va acabar el rodatge li va entrar el cuc de continuar jugant en el seu temps lliure. «Tinc un tauler amb unes peces precioses, així que seria una llàstima que no l’utilitzés. Tot i que no ho estic fent tant com agradaria, per això tinc ganes que arribi el Nadal i tenir temps per fer-ho», va detallar l’actriu, que s’ha convertit en la imatge de Flowerbomb, el perfum insígnia de Viktor & Rolf.

El dubte és si trobarà algú que s’atreveixi a enfrontar-se a ella després del que s’ha vist enl’exitosa sèrie nord-americana ‘Gambito de dama’. «Espero que la gent se senti intimidada i no ho faci», va respondre fent broma quanDeGeneres li va preguntar. «Sobretot perquè si algú juga amb mi tindrà l’oportunitat de comprovar que no soc tan bona com la Beth, una cosa que em deixaria totalment en evidència», va concloure.

Temes:

Netflix Sèries