Es traslladarà a Cambodja

L'elefant maltractat del zoo del Pakistan, alliberat amb la mediació de Cher

L'elefant Kaavan va protagonitzar un campanya internacional pel deteriorament i les males condicions del zoològic d'Islamabad

zentauroepp56019312 elefante201129112633

zentauroepp56019312 elefante201129112633 / SOHAIL SHAHZAD

1
Es llegeix en minuts

Després d’anys de maltractaments en un zoològic d’Islamabad (Pakistan) i una campanya dirigida per Cher,aquest diumenge l’elefant Kaavan estava a punt de ser traslladat a una reserva a Cambodja. 

La famosa cantant nord-americana va arribar a Islamabad la setmana passada per estar amb el paquiderm, de 35 anys.

La seva situació va suscitar una campanya d’activistes pakistanesos pels drets dels animals amb el recolzament de Cher. 

El cas de Kaavan i el deplorable estat del zoològic de la capital pakistanesa van portar un magistrat a ordenar aquest any que tots els animals siguin traslladats a una altra banda. «

Gràcies a Cher i també als activistes pakistanesos, la difícil situació de Kaavan ha sigut notícia a tot el món i això ha ajudat a facilitar-ne el trasllat», va dir Martin Bauer, portaveu de Four Paws, l’organització austríaca de protecció dels animals que va ajudar a rescatar l’elefant.

Cher «disfruta d’una gran audiència, per la qual cosa realment apreciem tot el que ha fet pel Kaavan des del 2016». 

Anomenat per la premsa l’elefant més solitari del món, Kaavan és l’únic elefant asiàtic al Pakistan. Els altres, poc nombrosos, són paquiderms africans.

Cher, que va contribuir financerament al trasllat, té previst sortir diumenge rumb a Cambodja per ser al país quan arribi l’elefant. 

El primer ministre del Pakistan, Imran Khan, es va reunir amb la cantant de 74 anys aquesta setmana per donar-li les gràcies personalment.

Preparatius per al trasllat de l’elefant Kaavan / Arne immanuel bansch (efe)

Set hores de vol

Un equip de veterinaris i cuidadors de Four Paws va passar diversos mesos amb l’animal per preparar-lo per al viatge. 

El van entrenar, entre altres coses, per entrar a la caixa metàl·lica que es col·locarà en un avió de càrrega. S’espera que el vol duri set hores. 

L’administració del zoològic havia negat maltractar l’animal però els experts internacionals van observar el seu comportament, que donava indicis de problemes de salut mental. 

Notícies relacionades

Els parcs zoològics del Pakistan són coneguts per les seves instal·lacions deficients i les males cures dels animals. 

 

Temes:

Islamabad