SENTÈNCIA A LONDRES

Johnny Depp perd el judici contra el diari que li va dir «maltractador»

L'actor s'havia querellat contra 'The Sun' per un article en el qual es deia que pegava la seva dona

depp / periodico

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Era una aposta d’alt risc i Johnny Deep l’ha perdut. La gran estrella de Hollywood, de 57 anys, havia iniciat la batalla contra al diari britànic The Sun, al qual va acusar de libel, per haver-lo descrit com un marit violent amb la seva exdona Amber Heard. El jutge Andrew Nicol, del Tribunal Superior de Londres ha estimat, no obstant, que aquestes «paraules que es van publicar van ser substancialment veritables en el seu contingut», en una sentència que pot enterrar la carrera del protagonista d’‘Eduardo Manostijeras’ i ‘Pirates del Carib’. L’actor haurà d’abonar, a més, una suma milionària i ruïnosa per les despeses del procés.

Heard, de 34 anys, havia al·legat que en diverses ocasions durant el seu matrimoni havia temut per la seva vida, que Depp l’havia colpejat i li havia deixat marques, un hematoma en un ull, li havia trencat el nas i l’havia agredit repetidament. El jutge va considerar que «la gran majoria [12 de les 14 al·legacions] de les suposades agressions contra la senyora Heard per part del senyor Depp són més que probables per als estàndards civils». O dit d’una altra manera, tals agressions van passar.

Reputació malmesa irreparablement

Depp, de 57 anys, es va enfrontar a News Group Newspapers, l’empresa de Rupert Murdoch que publica el diari ‘The Sun’ i contra un dels seus periodistes, Dan Wootton, per un article publicat el 2018 en què l’acusava de maltractar violentament la seva exdona Heard de 34 anys. El periodista també qüestionava la conveniència de contractar l’actor a ‘Bèsties fantàstiques: Els crims de Grindelwald’, que va buscar en la demanda judicial la redempció davant els seus fans. El que ha aconseguit en canvi és un mal irreparable per a la seva reputació.  

Abocador conjugal

L’espectacle durant les tres setmanes del judici el juliol passat a l’Old Bailey de Londres va resultar tan denigrant que, en realitat, fos quin fos el veredicte, el mal estava fet. El judici per libel contra un diari es va transformar en l’abocador on buscar les immundícies d’un matrimoni molt hollywoodià. Es va propagar a escala universal cada escabrós detall de la relació entre una estrella en decadència i una jove actriu en ascens. Drogues, alcohol, acusacions d’infidelitat, d’agressions físiques i psicològiques i finalment el pur excrement al llit conjugal abans del divorci.

Depp va negar davant el jutge haver-se comportat de manera violenta amb la seva exdona, a qui va acusar en canvi de llançar-lo durant una baralla a Austràlia una ampolla de vodka, que li va tallar un dit, del qual va mostrar una foto amb l’extremitat sanguinolenta. Heard, per la seva banda, va declarar que l’actor es convertia en un «monstre» quan es trobava sota els efectes de les drogues i l’alcohol. Aquesta dependència, que el mateix interessat va reconèixer, havia començat sent un adolescent. Però, segons Depp, Heard tampoc es quedava enrere, ja que s’acabava cada nit «dues o tres ampolles de vi» i es prenia ocasionalment èxtasi i xampinyons al·lucinògens. En aquestes condicions, les baralles eren constants.

Notícies relacionades

Heard va descriure Depp com «una persona violenta i maniacodepressiva, amb problemes bipolars i psicosi, a causa de la droga». Va afirmar que havia amenaçat de matar-la i l’havia bufetejat i colpejat en diverses ocasions. Fins i tot durant tres dies la va tenir tancada «com un ostatge». Va desmentir vehementment el fet d’haver sigut infidel, com assegurava la seva ex, a qui va titllar de «mentidera compulsiva». Depp va negar haver atacat mai una dona i dos de les seves antigues companyes, Vanessa Paradis i Winona Ryder van ratificar el seu bon comportament en testimonis per escrit.

El degradant punt final

Res resumeix millor el tast del procés que les hores dedicades per grans lletrats de l’Alt Tribunal de Londres a determinar si els excrements trobats al llit de la parella eren de l’actriu, d’un dels seus amics o d’un gos. Va ser el punt final per al duo, que s’havia conegut el 2011 durant el rodatge de ‘Rhum Express’, s’havia casat el 2015 i es va divorciar dos anys més tard. Una relació tòxica que mai hauria hagut d’existir i de la qual no hauríem volgut saber tot el que s’ha explicat.

Temes:

Johnny Depp