BARALLES A TWITTER

Figo exhibeix vessant política i es pica amb Rufián, Sánchez, Iglesias...

L'exfutbolista critica per sistema els partits d'esquerra amb els seus comentaris

zentauroepp52337425 former portuguese soccer player luis figo and his wife helen201001131235

zentauroepp52337425 former portuguese soccer player luis figo and his wife helen201001131235 / Michael Sohn

4
Es llegeix en minuts
Eloy Carrasco

Fa uns dies un succés molt poc edificant va arrencar de la memòria un llunyà episodi, vergonyós. Alguns CDR van expressar el seu descontentament per la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat llançant caps de porc als Mossos que custodiaven el Parlament, i immediatament la imatge va rescatar aquell moment, el remot novembre del 2002 al Camp Nou, en què un aficionat poc reflexiu va llançar a Luis Figo el cap d’un garrí com a menyspreu a la seva traïció. Tirar porcs a la policia sembla una manera abrupta de fer política i, tot i que l’exfutbolista portuguès no recorri a la triperia, també ha decidit ficar-se en política d’una manera brusca i sovint insolent: el balcó de Twitter és notari. L’última, una enganxada amb Gabriel Rufián, algú que no defuig precisament el fang de les polèmiques a les xarxes.

Luís Figo (Lisboa, 1972) va ser un jugador fabulós que es movia per tota la davantera, preferentment per l’extrem dret. I justament aquesta és, d’acord amb les idees que destil·la als seus tuits, la posició política en què se sent còmode avui. Dimecres va atiar el diputat d’ERC, que havia dit en el Congrés: «Vox té aquí 52 diputats. Però en realitat en té 53, perquè en té un a la Zarzuela». El portuguès, que sol reaccionar quan ataquen el partit ultradretà o la Corona, no es va resistir i va replicar: «Alguna vegada heu vist aquest personatge en la seva intervenció proposar solucions per al que sigui? I a més el que costa per a tots els espanyols!!! Més productivitat i respecte i menys crispació». Rufián, quin un, va tardar poc a tornar-l’hi: «El que de veritat costa diners als espanyols és no pagar Hisenda, Luís».

La baralla ha continuat aquest dijous i l’exfutbolista (amb una ortografia millorable, cal dir-ho), ha contraatacat: «Estimat @gabrielrufian per ser polític cal estar més ben informat i produir una mica més!! He pagat més a hisenda dormint que possiblement tu despert tota la teva vida».

La lesió de César

El diputat d’Esquerra, ja amb els polzes calents, ho ha rebut com un d’aquests centres en què la pilota es queda botant, a punt per enganxar-la i ha utilitzat un retall amb cop de gràcia afegit. Al costat d’una captura de premsa amb la notícia: «Figo perd la seva batalla amb Hisenda. El Tribunal Suprem confirma el deute de 2,4 milions d’euros del portuguès amb l’Agència Tributària referit al pagament de l’IRPF corresponent al seu període com a jugador del Barcelona», Rufián remata: «Perquè et devien obligar, Luís. Deixa de donar puntades de peu que no soc César». El parlamentari burxa en un fosc cas en la vida esportiva de Figo, que el 2005 va provocar una lesió al defensa del Saragossa César Jiménez, amb una entrada astuta, que el va obligar a retirar-se. «Va anar a fer mal», va dir la víctima quan va anunciar que penjava les botes prematurament, després de dos infructuosos anys de quiròfans.

L’entrada de Figo que va acabar amb la carrera de César, el 2005. / DAVID CASTRO

Aquest agre xoc amb Rufián és un capítol més en la faceta com a comentarista polític de Figo, a la qual es dedica amb afany en els últims mesos, sempre amb l’esquerra com a objectiu de les seves pulles. Al juliol va comentar una notícia en què s’esmentava un pla de Pedro Sánchez per apujar els impostos (el tema fiscal ja es veu que és delicat): «Comença la desescalada!! Estratègia més previsible= + atur + pobresa». En un altre tuit li diu mentider, i en un de l’agost es desboca contra el que és el seu veritable dimoni: Podem. Quan s’especulava que el rei emèrit Joan Carles I havia trobat empara a Portugal, Figo va tuitejar: «Benvingut, Sa Majestat, aquí no hi ha cues!!». La complicitat de l’evasió.

Contra Iglesias i Monedero

Notícies relacionades

També es mostra burleta amb els salaris de Pablo Iglesias i Irene Montero, critica el líder violeta per la seva postura davant l’okupació i es burla de Juan Carlos Monedero per, al seu judici, la incoherència de ser d’esquerres i menjar en un restaurant car. Entremig, va aclamar les manifestacions dels ‘cayetanos’ del madrileny barri de Salamanca (això sí, «amb prudència») i per si faltessin dades per marcar perfil, també rep el seu clatellot Fernando Simón, i que no falti l’adulació a Amancio Ortega.

Luís Figo es va retirar del futbol el 2009, als 37 anys, com a jugador de l’Inter de Milà. Enrere deixava una carrera magnífica que quan ja estava al Reial Madrid, el 2001, el va portar a guanyar la Pilota d’Or..., gràcies a una gran temporada com a jugador del Barça. Havia deixat el Camp Nou l’estiu anterior després que Florentino Pérez el convertís en ‘galàctic’ al pagar la seva clàusula de rescissió (10.000 milions de pessetes, 60 milions d’euros, rècord al seu dia), enmig d’un escàndol colossal. Des que va abandonar els camps de joc, el portuguès és ambaixador de la UEFA i està ficat en diversos negocis. Casat amb la model sueca Helen Svedin des del 2001, tenen tres filles, que recentment han protagonitzat una campanya publicitària de joies.