AL NORD DE LONDRES

Scotland Yard investiga el robatori de cinc armes de James Bond

La policia busca testimonis de la sostracció, perpetrada el 23 de març, de peces que van aparèixer a 'Mor un altre dia', 'Panorama per matar' i 'Viu i deixa morir'

bond

bond

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Scotland Yard va llançar aquest dilluns una convocatòria de testimonis per intentar trobar els delinqüents que van robar cinc armes de la saga de James Bond, sostretes fa sis mesos a uns 20 quilòmetres al nord de Londres. La nit del 23 de març, quan el nou coronavirus va enfonsar el Regne Unit en el confinament, les cinc armes van ser robades al seu propietari a Enfield. El seu botí: una Beretta Cheetah i un Tomcat, un Walter PP, un Smith and Weston 44 Magnum i un Lama calibre 22, que va aparèixer a ‘Mor un altre dia’, ‘Panorama per matar’ i ‘Viu i deixa morir’.

Una d’aquestes armes de foc desactivades, la pistola Lama d’empunyadura groga, va ser trobada rovellada en un camp prop d’una estació de tren a Essex a l’abril. Els altres peces, algunes úniques, no es troben. El Magnum és l’únic al món completament cromat, el Walter PPK és l’última arma utilitzada per Roger Moore en l’escena de ‘Panorama per matar’ on Grace Jones és llançada des de la Torre Eiffel en paracaigudes.

«Peces molt reconeixibles»

Notícies relacionades

Un dels investigadors, Paul Ridley, va dir en un comunicat que les armes robades «són molt reconeixibles» i «amb tota seguretat» seran identificades «pel públic o qui se les ofereixi per a la seva compra». Remarca el «valor sentimental» que tenien per al seu propietari aquestes armes, que havien de formar part d’una «exhibició nacional».

La policia va publicar imatges de videovigilància el dilluns que mostraven un vehicle sospitós just abans del robatori, un Vauxhall gris, i va renovar la crida a testimonis. Els lladres van ser descrits com tres homes amb accent d’Europa de l’Est, vestits amb rostres foscos i emmascarats.