22 set 2020

Anar al contingut

SETMANA DE LA MODA CATALANA

La 080 recorre al retro

En la segona jornada de 'Fashion Show Films' s'han vist els dissenys de Guillermina Baeza, Guillem Rodríguez, Txell Miras i Brain&Beast

Mireya Roca

La 080 recorre al retro
La 080 recorre al retro
La 080 recorre al retro
La 080 recorre al retro

/

La nova col·lecció d’Escorpion ha sigut l’encarregada d’obrir aquest dimarts la segona jornada virtual de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Durant la tarda també han presentat les seves propostes Guillermina Baeza, Guillem Rodríguez, Txell Miras i Brain&Beast.

Escorpion, referent del gènere de punt, ha viatjat als 70 per fer una picada d’ullet a Brigitte Bardot amb la seva col·lecció d’estiu. Les peces estrella de ‘BB Escorpion’ són fluides i van acompanyades d’una sinuosa feminitat i de pinzellades retro.

El director creatiu de la històrica firma, Carles Gràcia, ha assegurat a El PERIÓDICO que la col·lecció es divideix en dos. «D’una banda, l’estil mariner ambientat a Saint-Tropez i, per l’altra, una línia més orgànica a base de tons naturals i molt ganxet». 

Gràcia ha definit la dona que vesteix Escorpion com a «segura de si mateixa, amb un estil definit i que prefereix una peça de proximitat i certa qualitat», i ha afegit que la firma intenta anar cada vegada «més enllà del que es veu al carrer».

  
 
  

 Ja no queda res ⏰ @080bcnfashion @escorpion_knitwear @esma.events @xxlcomunicacion

 

Una publicació compartida d’ESCORPION   (@escorpion_knitwear) el 

 La llum de Tànger, la ciutat natal de Guillermina Baeza, ha sigut el fil conductor de la seva nova col·lecció. La força del color ret homenatge a la naturalesa amb reflexos ocres. Per a un ‘look’ més retro figuren els banyadors amb escot ‘paraula d’honor’ o ‘halter’, tipus cotilla. I per anar a la platja de la manera més distingida i sense perdre frescor, són imprescindibles els biquinis ‘high leg’, de maluc alt, acompanyats d’una camisola o vaporosos caftans. 

Figures de l’homoeròtica

El següent torn ha sigut per a Guillem Rodríguez que ha presentat la col·lecció ‘Dreamboy’, inspirada en els personatges que hi ha en l’imaginari de l’homoeròtica. El film ‘Pink Narcissus’ de James Bidgood (1991) és el punt de partida dels ‘looks’ brillants que reflecteixen un potent empoderament del cos masculí. 

Watch the show today. 19:30 pm. Link in bio. Picture by @icanteachyou

Una publicació compartida de  Guillem Rodriguez (@guillemrodriguez) el 

En la seva col·lecció Unarchiving, Txell Miras fuig del vessant comercial d’una passarel·la i aposta per una òptica en clau de futur. Amb una revolucionària posada d’escena als túnels del Recinte Modernista de Sant Pau, la dissenyadora, formada en Belles Arts, reinventa els seus dissenys més icònics amb un llenguatge purament cinematogràfic.

 Brain & Beast ha tancat la segona jornada de la passarel·la 080 amb una col·lecció d’allò més singular: 10 anys. Deu anys són els que fa que existeix aquesta firma transgressora i que ha mostrat en la seva posada en escena: dissenys trencadors i multicolors amb profusió de dessuadores amb missatge, faldilles sobre pantalons i extremats ‘looks’ que no deixen indiferent ningú.